Bu hafta havalar nasıl olacak? - HARİTALI/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ocak 2012 09:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da 6 Şubat'a kadar sürmesi beklenen kar aralıklarla devam ederken, kenti bugün Sibirya soğukları vuracak. Yetkililer, buzlanmaya karşı uyardı.

İstanbul'da kar yağışı sabaha karşı etkisini artırdı. Özellikle yüksek kesimler beyaza büründü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin araçları kar tutan yolları temizledi.

Kentte birkaç gündür aralıklarla devam eden kar yağışı sabaha karşı etkisini artırdı. Meteorolojinin tahminleri doğrultusunda, hava sıcaklığı 3 ila 5 derece azaldı. Özellikle yüksek kesimler beyaza büründü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış çalışma araçları güzerg'hlarda hazır bekleyerek kar tutan yolları temizledi. Don tehlikesine karşı yollar tuzlandı. Sürücüler ışıklı levhalarla kar ve dona karşı uyarıldı.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Edirne, Çanakkale, İzmir ve Manisa dışında Ülkemiz genelinde görülecek olan yağışların; öğleden sonra Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Mardin, Siirt ile Antalya'nın Manavgat ve Alanya ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların; Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara'da orta kuvvette, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğleden sonra Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Mardin, Siirt ile Antalya'nın Manavgat ve Alanya ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Marmara'da orta kuvvette, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, Edirne ve Çanakkale dışında bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/sa) esmesi bekleniyor. Bölge genelinde orta kuvvette buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, İzmir ve Manisa dışında bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Aydın ve Muğla çevrelerinde yağmur ve sağanak, Denizli, Kütahya, Afyon ve Uşak çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda sağanak, iç kesimlerde kar şeklinde görülecek olan yağışların; öğleden sonra Antalya'nın Manavgat ve Alanya ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güneyi ile zamanla bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, kıyıları ile öğleden sonra bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Pazartesi

Salı

Çarşamba

Perşembe

Cuma

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber