Türk Eğitim-Sen: Öğretmenin başka bakanlıklarda ne işi var?

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2012 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in, farklı kurum ve kuruluşlarda çalışan 70 bin öğretmeni geri çağıracağına yönelik açıklamaları ile ilgili, ?Öğretmen olarak atanmış bir insanın başka bakanlıklarda ne işi var. Bu, söz olarak kalmamalı. Sayın Bakan, bu uygulamayı iptal eden bir yazı yayınlamalı.? dedi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in farklı kurum ve kuruluşlarda çalışan 70 bin öğretmenle ilgili sözlerini değerlendirdi. Ömer Dinçer'in bu açıklamalarına katıldığını söyleyen Koncuk, ?Türkiye'de 662 bin kadrolu öğretmen var. 130 bin öğretmene ihtiyaç olduğunu zaten Milli Eğitim Bakanlığı açıklıyor. Bu durum hesap edilirken, bu 70 bin kadro da Milli Eğitim Bakanlığı kadrosu olarak gözüküyor. Bunun dışında değil bu hesap; 662 binin içinde bu 70 bin de var. Buna rağmen 130 bin öğretmen ihtiyacı doğuyor.? şeklinde konuştu.

?Öğretmen olarak atanmış bir kişinin başka bakanlıkta, kuruluşta ne işi var?? diye soran Koncuk, ?Bu kuruluşların öğretmen ihtiyacı varsa, ataması yapılmayan 350 bin öğretmen var, duyuruya çıkıp alsınlar.? ifadesini kullandı. Bu öğretmenlerin büyük çoğunluğunun torpilli olduğuna dikkat çeken Koncuk, ?Gerçekten ihtiyaç olan yerler de vardır ama büyük çoğunluğu torpille, kendisini taca atan insanlar. İhtiyaç varsa bu ihtiyacı Milli Eğitim Bakanlığı'ndan mı temin edeceksin? Eleman alma ilanı verirsin, ataması olmayan bunca öğretmen var, bunların içinden çalıştırırsın.? şeklinde konuştu.

Bakan Dinçer'in, şikayet makamında olmadığını da hatırlatan Koncuk, ?Muhalefet partili Milli Eğitim Bakanı edası ile konuşuyor. Sen şikayet etme makamında değilsin.? eleştirisinde bulundu.

Bakan Dinçer'in açıklamalarının sözde kalmaması gerektiğini söyleyen Koncuk, ?Sayın Bakan, bu uygulamayı iptal eden bir yazı yayınlamalı.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber