Devlet, 27 bin emekliye dava açtı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2005 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli Sandığı, kurumu zarara uğrattığı gerekçesiyle 27 bin emekliyi mahkemeye verdi. Devlet emeklilerden 15.5 trilyon lira istiyor. Emekliler karşı dava açmaya hazırlanıyor..

Memur statüsünde bulunan eşlerinin sağlık karnelerini kullanarak tedavi hizmetleri alan SSK'lı 27 bin Emekli hakim karşısına çıkacak.

SSK'lı olmalarına rağmen memur olan eşlerinin Sağlık Karnelerini kullanan 27 bin emekliyi, Emekli Sandığı mahkemeye verdi. Kurum 27 bin emekliden 15,5 trilyon lira istiyor.

Yapılan incelemeler sonucu, yapılan işlemlerin uygunsuzluğunun farkına varan Emekli Sandığının, 27 bin SSK Emeklisinden mahkeme kanalı ile 15,5 trilyon istedmesi üzerine harekete geçen Memur-Sen'e bağlı Emekli Bir -Sen Genel Başkanı İsrafil Odabaş, haksızlığı kabul etmeyeceklerini belirterek haber7com'a şu açıklamada bulundu:

"Uygulama anlamsız. Devlet bir taraftan Emekli Sandığı ile SSK çatısını birleştirmeye çalışırken, bir taraftan da kuyruklarda süründürdüğü emekliyi şimdi Mahkeme kapılarında süründürecek. Memur eşlerinin sağlık karnesini kullanan SSK'lı emeklileri suçlu saymak ve gördüğü sağlık hizmetinin parasını geri istemek saçmalıktır"

Odabaş, sorunun mahkeme kanalıyla değil uzlaşı ile çözüleceğini savunarak, "Sayın Başbakanımıza ve Çalışma Bakanımıza bu saçma uygulamaya dur demeleri çağrısında bulunuyoruz. Eğer karşılıklı görüşmelerle çözüm bulunamazsa biz de Emekli Bir-Sen olarak karşı davalar açıp, adaletsizliğin ortadan kaldırılmasını sağlayacağız? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber