SSK'yı bataktan eczaneler kurtaracak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2005 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma Bakanı Başeskioğlu SSK'lıların serbest eczanelerden ilaç alabilmesiyle artan ilaç maliyetinin, anlaşmalı eczanelerden alınan iskonto ile telafi edileceğini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, SSK'lıların serbest eczanelerden ilaç alabilmesiyle artan ilaç maliyetinin, anlaşmalı eczanelerden alınan iskonto ile telafi edileceğini söyledi.

Türk Eczacılar Birliği ve İş-Kur'un organizasyonu ile Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde eğitim alan lise mezunu 60 genç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'nun da katıldığı programla Eczacılık Teknisyeni sertifikası aldı.

Türk Eczacılar Birliği'nde yapılan sertifika töreni öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Başesgioğlu, SSK'lıların serbest eczanelerden ilaç alabilmesiyle SSK'nın ilaç giderlerinin artmasının doğal bir gelişme olduğunu söyledi. SSK'lıların anlaşmalı eczanelerden ilaç alabilmesinin önünü açarken bu maliyet artışını öngördüklerini ifade eden Başesgioğlu, "İlaca erişim kolaylaştığı için, ilaç maliyeti de arttı" dedi. 18 bin eczane ile anlaşmalı olduklarını hatırlatan Bakan Başesgioğlu, "Eczalerle yapılan anlaşma gereği alınan iskonto, Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı birlikte hesap edildiğinde 1 katrilyon liralık bir tasarruf sağlanıyor. SSK'nın ilaç maliyetlerindeki artış buradan telafi edilecek" diye konuştu.

Eczacı teknisyenlerine sertifikalarını veren Bakan, istihdamı artırmak için mesleki eğitim projelerine destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber