İstanbul'da kaldırımı işgal eden esnafa EDS'li ceza

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 05 Şubat 2012 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir, İstanbul'un merkezi noktalarında esnafların yol ve kaldırım işgaline karşı EDS ile önlem almaya hazırlanıyor. Uygulama ilk olarak Karaköy'de devreye girdi.

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi, kırmızı ışık ve emniyet şeridi ihlallerinin yanı sıra yolları ve kaldırımları işgal eden esnaflara karşı da harekete geçti. Büyükşehir Belediyesi özellikle merkezi alanlarda yolu işgal eden iş yerlerine karşı Elektronik Denetleme Sistemi'ni (EDS) devreye sokarak, kameralı takip başlattı.

Trafik ihlallerini en aza indirmek ve caydırıcılığı artırmak amacıyla kent genelinde ihlallerin en çok olduğu noktalarda sistemin yaygınlaştırılacağı kaydedildi. Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği yaparak, kırmızı ışık, emniyet şeridi ve tramvay yolu ihlallerinin yanı sıra yolu işgal eden esnafa EDS ile ceza yağdıracak. Bu yöndeki ilk uygulama ise, Karaköy Perşembe Pazarı olarak bilinen Tersane Caddesi'nde hayata geçirildi.

İstanbul'un en büyük motor, torna, yedek parça, hırdavat, musluk gibi malzemelerin bulunduğu ticaret merkezi olan Perşembe Pazarı, Unkapanı Köprüsü'nden Galata Köprüsü'ne kadar uzanan oldukça geniş bir kıyı alanını kapsıyor. Dağınık bir görüntünün hakim olduğu Perşembe Pazarı'nda özellikle cadde üzerinde yer alan toptancılar, Tersane Caddesi'ni işgal ederek trafik sıkışıklığına neden oluyor. Bu durumu göz önüne alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, EDS uygulamasını ilkin bu bölgede başlattı. Bugüne kadar EDS uygulamasında büyük başarılar elde eden Büyükşehir Belediyesi, trafik keşmekeşinin yoğun olduğu diğer caddelerde de sözkonusu uygulamayı devreye sokmaya hazırlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber