Sayın Akdağ'dan cevap bekliyoruz

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Şubat 2012 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KPSS SAĞLIK forum üyeleri olarak bizler, memurlar.net aracılığıyla yaklaşık 1 yıldır Sağlık Bakanlığı'nın "Sözleşmeli Personel Alım Takviminin hazırlayıp yayınlanmasına yönelik taleplerimizi iletmekteyiz.

Son olarak 12 Ocak 2012 tarihinde, "Sağlık Bakanı: 2012 personel alım takvimimiz henüz belli değil" başlıklı yayınlanan haberde Sağlık Bakanı Recep Akdağ, gazetelerin sağlık editörleriyle bir araya gelmiş; toplantıya memurlar.net de katılmıştı.

Toplantıda, Sayın Bakana, 2012 personel alım takviminin olup olmadığı ile her yerleştirme sırasında boş kalan kadro sorununu önüne geçmek amacıyla bir şeyler düşünülüp düşülmediğini sorulmuştu.

İşte sorulan sorular ve cevaplar...

Soru: 2011 yılında Aralık ayında 7 bin 200, Ağustos ayında 16 bin 662 ve Ocak ayında 12 bin 4/B'li sözleşmeli sağlık personeli için ilana çıkmıştınız. 2012 yılında, ne zaman ve kaç adet sözleşmeli almayı planlıyorsunuz?

Cevap: Henüz alınan kesin bir karar yok Maliye ve DPB ile ortak çalışıyoruz kararlaştırıldığında açıklayacağız.

Soru: 2011 yılında 36 bin sözleşmeli sağlık personeli için ilana çıktınız. (Kadrolu değil dikkat). 4/B esaslarındaki kurala göre, şuan 4/B'li olarak çalışanların başvuramaması gerekiyor. Ancak, ÖSYM yerleştirmelerinde sadece beyan esas alındığı için bu kuralı kontrol etmek mümkün olmuyor. Çalışanlarda başvuruyor. Bunlar yerleşiyor ama 4/B'li olarak çalıştıkları için, atamaları yapılmıyor ve kadrolar bu nedenle de boş kalıyor. 2012 yılında, kadroların boş kalmaması için, yerleştirme işlemlerini değiştirmeyi düşünüyor musunuz?

Cevap: Güzel ve teknik bir soru bunu personelcilerimizle konuşayım.

**

Aradan yaklaşık 3 haftalık bir süre geçmiş olmasına rağmen konuyla ilgili Sağlık Bakanlığından hiçbir açıklama gelmemiştir.

(Forumdaki Başlık: http://forum.memurlar.net/konu/1450884/ )

Malumunuz yeni bir sınav dönemi içindeyiz. 2012'de hem lisans mezunları için hem de ortaöğretim/önlisans mezunları için KPSS yapılacak.

Mevcut puanlarla Sağlık Bakanlığı'nın sınavlar öncesi son bir alım daha yapıp yapmayacağını öğrenmek istiyoruz.

Herkes hayatını buna göre planlıyor. Yeniden sınava hazırlanmak için dershaneye gidecek olanlar var ya da özel sektörde çalışıp ders çalışmak için işten ayrılacak olanlar?

Maddi imkânsızlıklardan dolayı özel sektörde işe girmek için bu alım olup olmayacağı ile ilgili açıklama bekleyenler?

Evlilik ve diğer özel durumları netleştirmek için bekleyenler?

Tabii bu durumda olanlarla birlikte onlara göre hayatlarını şekillendiren aileleri?

Sağlık personeli adayları olarak, hayatımızı yoluna koymak ve geleceğe dönük planlarımızı şekillendirmek için "2012 yılında, ne zaman ve kaç adet sözleşmeli personel alımı planlandığına" dair yerleştirme takviminin açıklanmasını talep ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber