Şehit aileleri ikinci iş hakkı istiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2012 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehit yakınları, şehit aileleri ile ilgili çıkarılacak yasada ikinci iş imkanının tüm şehit aileleri ve malül gazileri de kapsamasını istiyor. Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Taner Uran, şehit ailelerinin iş hakkının sınırlandırılmasına karşı olduklarını belirterek, ?Mesela, şehit bekar, iki kardeş. İş hakkını bir kardeş kullandı, diğeri kullanamayacak. Ya da şehit tek çocuk. İki tane çocuğu var, biri kullanacak biri kullanamayacak. Bu sıkıntılı.? dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Taner Uran, şehit aileleri ile ilgili çıkarılacak yasada, taslak hazırlanırken sivil toplum örgütü olarak kendilerinin de bulunduğunu aktardı. Uran, mevcut taslak metinde, şehit ailelerinin iş hakkının sınırlandırıldığını belirterek, ?Eğer şehit evli ise iş hakkını eş ve çocuk tarafı kullandıysa, ikinci iş hakkını kardeş tarafı kullanacak. Bunda şöyle bir sıkıntı var. Diyelim, şehit bekar, iki kardeş biri kullandı diğeri kullanamayacak. Ya da şehit tek çocuk, iki tane çocuğu var, biri kullanacak biri kullanamayacak. Bu sıkıntılı.? diye konuştu.

Kaç çocuk olursa olsun, şehit çocuklarının tamamının işe yerleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Uran, şöyle devam etti: ?Genelde şehitlerin yüzde 80'i genç rütbede şehit olan insanlar. Zaten bu şehitlerin en fazla kaç tane çocuğu olur. Bu şekilde sınırlandırmaya karşıyız. Ayrıca, malül gazilere de ikinci iş hakkının verilmesini, bundan malül gazilerimizin kendisi veya çocuğunun istifade etmesini istiyoruz. Malul gazilerimize ilk malül olduklarında kardeşleri baktı. Bir kısmı, kardeşlere iş hakkını verdi. Şu anda kendileri çalışamıyor. Zaman geçince sıkıntı yaşamaya başladı. Malül gazilerin de kapsam altına alınması gerekiyor.?

TÜRKİYE HARP MALÜLÜ GAZİLER ŞEHİT DUL VE YETİMLER DERNEĞİ'NİN BAZI İSTEKLERİ

-Şehit ailelerinin maaşlarında iyileştirme yapılmalı.

-Maluliyet maaşları artırılmalı.

-Devlet Övünç madalyası verilenlere madalya maaşı bağlanmalı.

-Malül gaziler, iş kurmaları ve eğitim yapmaları için özel destek kredileri ile desteklenmeli.

-Şehit ve malül gazi çocuklarının vakıf üniversitelerinde burslu okutulmaları sağlanmalı.

-Şehit anne-baba, eş çocukları ile malül gazinin eş ve çocuklarından katkı payı alınmaması sağlanmalı.

-Ayrım yapılmadan tüm malül gazilerine araç alımında ÖTV muafiyeti uygulanmalı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber