Soğuk hava tüm yurdu etkisi altına aldı/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2012 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle Sinop, Amasya, Çorum ve Giresun'da toplam 650 köy yolu ulaşıma kapandı, bazı bölgelerde eğitime ara verildi.

Birkaç günlük aranın ardından bölgede yeniden etkili olan soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Asarcık ilçesinde bir gün, Ladik ilçesinde de üç gün eğitime ara verildiğini kaydetti.

Giresun

Giresun'un bazı kesimlerinde etkili olan kar yağışı dolayısıyla 88 köy yolu ulaşıma kapanırken, Alucra ve Çamoluk ilçelerindeki okullarda eğitime bugün ara verildi.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, yörede etkili olan kar yağışı dolayısıyla Alucra'da 15, Çamoluk'ta 14 ve Şebinkarahisar'da 59 olmak üzere toplam 88 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Kar mücadelesi kapsamında 46 ekibin, 22 greyder, 21 yükleyici ve 3 adet kar makinesi ile yol açma çalışmalarına devam ettiği kaydedildi.

Diğer yandan, iç kesimlerde bulunan Alucra ve Çamoluk ilçelerinde etkili kar yağışı nedeniyle okulların bugün tatil edildiği aktarıldı.

Amasya

Amasya'da kar nedeniyle 182 köy yolunun ulaşıma kapandığı, Gümüşhacıköy ve Hamamözü ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

İl Özel İdaresi yetkilileri, Amasya'da dün geceden beri etkili olan kar yağışı nedeniyle merkezde 52, Merzifon'da 36, Göynücek'te 10, Gümüşhacıköy'de 36, Taşova'da 23, Hamamözü'nde 11 ve Suluova'da 14 olmak üzere toplam 182 köy yolunun kapandığını belirtti.

Gümüşhacıköy ve Hamamözü ilçe hıfzıssıhha kurulu kararı ile ilçe merkezleri ve köylerde eğitime bir gün süre ile ara verildi.

Ekiplerin kapalı köy yollarını açmak için başlattıkları çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.

Çorum

Çorum'da iki gündür etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

İl Özel İdaresi yetkililerinden edinilen bilgiye göre, il genelinde 309 köy yolu ulaşıma kapandı.

Çorum İl Özel İdaresi yetkilileri, merkezde 129, Mecitözü'nde 43,

Alaca'da 8, Osmancık'ta 7, İskilip'te 53, Bayat'ta 26, Kargı'da 22, Uğurludağ'da

1, Ortaköy'de 7, Oğuzlar'da 5, Dodurga'da 5 ve Sungurlu'da 3 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirtti.

Öte yandan, Ankara-Samsun Karayolu'nda trafik kontrollü olarak sağlanırken, zincirsiz araçların, zincir takmaları için yönlendirildiği Binevler Kavşağı'nda uzun kuyruklar oluştu.

Karla mücadele çalışmaları kapsamında 27 greyder, 4 kar bıçaklı kamyon ve 3 kepçeyle çalışmaların sürdürüldüğünü belirten yetkililer, vatandaşların 24 saat boyunca karla mücadele konusunda yardım almak için Çorum İl Özel İdaresine ulaşabileceklerini kaydetti.

Meteoroloji müdürlüğü yetkilileri ise, dün gece itibariyle etkisini arttıran kar yağışının Cumartesi gününe kadar aralıklarla devam etmesinin beklendiğini aktardı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre ise, Çorum merkez ve ilçelerindeki taşımalı eğitime bugün ve yarın ara verildi.

Sinop

Yurt genelinde olduğu gibi Sinop'ta da etkili olan soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

İl Özel İdaresi yetkilileri, Boyabat'ta 41, Durağan'da 7, Dikmen'de 16 ve Saraydüzü'nde 7 olmak üzere toplam 71 köy yolunun ulaşıma kapandığını ifade etti.

Yetkililer, yolların açılması için çalışmaların sürdüğünü aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber