Kamu-Sen'den toplu sözleşme tasarısı protestosu/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2012 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen üyeleri, TBMM'ye gönderilen toplu sözleşme yasa tasarısının geri çekilmesi için eylem yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde toplanan grup, tasarının kabul edilemezliği ile ilgili slogan attı, ''lacivert çelenk'' bıraktı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yaptığı basın açıklamasında, kamu görevlilerinin üzerindeki baskının giderek arttığını ve kazanılmış hakların gasp edildiğini savunarak, düşük ücret karşılığında uygunsuz şartlarda çalışma dayatılmasıyla kamu görevlilerin örgütlenme, toplu sözleşme ve grev haklarının ciddiyetini kaybettirilmeye çalışıldığını öne sürdü.

Toplu sözleşme hakkı tanıyan 12 Eylül referandumun üzerinden 17 ay geçtiğini anımsatan Koncuk, ''Tasarıda örgütlenme özgürlüğünün önündeki engeller aynı şekilde korunuyor, uluslararası sözleşmelerde garanti alınmış olan grev haklarımız yok sayılıyor'' diyerek, toplu sözleşmenin kapsamı yalnızca mali ve sosyal haklar olarak belirlendiğini, kamu görevlilerinin diğer sorunlarının çözümü konusunda sendikaların önüne set çekildiğini iddia etti.

Koncuk, şöyle konuştu:

''Eğer bu tasarı gerçek anlamda toplu sözleşme sistemi getiriyorsa, sendikal özgürlük getiriyorsa, tasarının üzerinde sendikaların uzlaşamadığı herhangi bir maddesinde bizlerin taleplerini karşılayan bir düzenleme içeriyorsa, lütfen Sayın Çelik çıksın ve açıklasın. Bizim beklentimiz, Sayın Çalışma Bakanı'nın partili kimliğini bir tarafa bırakması, verdiği söze sahip çıkması, tüm çalışan ve emeklilerin haklarının korumasıdır.''

Gruptakiler, slogan attıktan sonra olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber