Bakan Yıldırım pazarlıkla Ankara metro yapımını öne çekti/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2012 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, gece gündüz çalışıp Kızılay-Çayyolu ve Batıkent-Sincan metro hatlarının yapımını en kısa sürede bitirerek, bu güzel hizmeti Ankaralılar'a kazandıracaklarını söyledi.

Bakan Yıldırım, bakanlıkta düzenlenen, Kızılay-Çayyolu ve Batıkent-Sincan metro hatlarının yapım sözleşmesi imza töreninde yaptığı konuşmada, geçen hafta Keçiören-Tandoğan metro hattının sözleşmesinin imzalandığını hatırlattı. Yıldırım, Kızılay-Çayyolu ve Batıkent-Sincan metro hatlarının sözleşmelerinin imzalanmasıyla işe fiilen başlamış olduklarını ve takvimin işlemeye başladığını ifade etti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Kızılay-Çayyolu hattında bugüne kadar yüzde 92, Batıkent-Sincan hattında ise yüzde 73 ilerleme sağlandığını belirtti. Gökçek, Yıldırım'dan süreyi kısaltması için yüklenici firmalarla pazarlık yapmasını talep etti. Konuşmaların ardından, yüklenici firma Comsa ve Açılım İnşaat Ortak Girişimi ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımlar Genel Müdürlüğü arasında sözleşme imzalandı. Daha sonra Yıldırım, Comsa Yönetim Kurulu Başkanvekili Jose Miarnau'dan, hatların bitirilme süresini erkene çekmesini istedi.

Eylül veya Ekim 2013'te

Bakan Yıldırım'ın Ağustos 2013'te bitirilmesi teklifini çok erken bulan Miarnau, Aralık'ta bitirebileceklerini söyledi. Yıldırım, çetin pazarlığın ardından Gökçek'e ?Başkan sen gel bu yaman çıktı. Bunların lisanından sen anlarsın? dedi. Yıldırım, daha sonra hatların 2013 Eylül ve Ekim aylarında bitirilmesi için Miarnau'dan söz aldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber