TSK personel kanununda yine değişiklik yapılıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2005 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Kanunu'nda değişiklik öngören 2 ayrı yasa teklifi TBMM'ye sunuldu.

TSK Personel Kanunu'nda değişiklik öngören yasa tasarısına göre, Kuvvet Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığı nam ve hesabına yapılan eğitimlerde, eğitim süresi kadar izin verilebilmesinin yanında, bu iznin ihtiyaç duyulacak süre kadar, parçalar halinde verilebilmesine de imkan sağlanıyor.

Askeri Hakimler Kanunu'nda değişiklik öngören yasa teklifine göre ise, kendi nam ve hesabına hukuk fakültesini bitiren ve henüz askerlik hizmetini yapmamış erkek vatandaşlarla en az 4 yıllık fakülte veya yüksekokulunu TSK nam ve hesabına okuyarak muvazzaf subay nasbedilenlerden, TSK kanunu hükümlerine göre dış kaynaktan muvazzaf subay nasbedilenlerden hukuk fakültesi mezunu muvazzaf subaylara askeri hakimlik sınavına başvuru hakkının tanınması öngörülüyor. Bu suretle başvurudaki eşitsizliklerin ortadan kaldırılması ve daha çok ve daha çeşitli adaylar arasından askeri hakim seçimine, dolayısıyla TSK'da daha nitelikli personel istihdamı amaçlanıyor.

Tasarılar önümüzdeki günlerde ilgili komisyon olan Milli Savunma Komisyonu ve ardından da Genel Kurul'da ele alınarak yasalaştırılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber