Başkentte trafiğe kapalı ana arter ve cadde kalmadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2012 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kar yağışı dolayısıyla trafiğe kapalı ana arter ve cadde bulunmadığını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediye yetkilileri, dün yeniden başlayan kar yağışı sırasında ve sonrasında yoğun bir karla mücadele çalışması yaptıklarını belirtti.

Tüm uyarılara karşın uygun olmayan araç ve lastiklerle yola çıkanlar nedeniyle akşam saatlerinde bazı yolları ulaşıma açmakta zorlandıklarını ifade eden yetkililer, dün öğle saatlerinde başlayan ve gece yarısına kadar etkili olan kar yağışı sırasında 75'i kar küreyen ve otomatik tuzlayan UNİMOK olmak üzere 105 ekip ve 1100 personelle çalışma yürüttüklerini belirtti.

Trafiğe kapalı ana arter ve cadde bulunmadığını bildiren yetkililer, şunları kaydetti:

''Haftalardır radyo anonsları, afiş ve pankartlar ve basın yoluyla uyarmamıza karşın özellikle kar yağışı sırasında uygun olmayan araçları ve lastikleriyle trafiğe çıkan araç sahipleri bize büyük güçlük çıkarıyor. Bu vatandaşlarımız, en ufacık bir kar yağışında bulundukları yerden hareket etmekte zorlanarak önlem alıp çıkan ve kış koşullarına göre araçlarında lastik olan vatandaşlarımızın da yollarını tıkıyor. Bizim ekiplerimiz, kayarak yolları tıkayan bu araçlar nedeniyle o bölgeye girmekte zorlanıyor ve bekledikçe yağan karın etkisiyle yoldaki olumsuzluk bir kat daha artıyor.''

Hafta sonu eksi 12'lere kadar düşecek soğuk ve sisli havanın, hafta başından itibaren yeniden kar yağışı şeklinde süreceğini bildiren yetkililer, vatandaşların toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini, kış koşullarına uygun olmayan araçlarla trafiğe çıkmamalarını istedi..

Büyükşehir Belediyesi dalgıçları, aşırı soğuklar nedeniyle üzeri donmuş su birikintilerinin tehlikelerine dikkati çekerek, buzun kırılması sonucu suya düşenlerin boğulma durumuyla karşı karşıya kalabilecekleri uyarısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber