Doktor, pet şişe ile yaralıyı hayatta tutmaya çalıştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2012 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir Yolu'nda yolun karşısına geçmek isteyen kadına, minivan tipi bir araç çarptı. Olay yerinden geçen bir doktor, ağır yaralanan kadının nefes almasını sağlamak için bir pet şişenin yarısını kullandı. Kazaya neden olan aracın sürücüsü ise ambulans gelinceye kadar gözyaşı döktü.Kaza, Ankara-Eskişehir yolu Dumlupınar Bulvarı'nda alışveriş merkezlerinin yoğun olduğu bir bölgede meydana geldi. Tuncay Süslü'nün kullandığı 06 BF 8706 plakalı minivan tipi aracın önüne, Çayyolu istikametine seyir halindeyken, orta refüjden bir yaya çıktı. Tuncay Süslü yayayı görür görmez fren yaptı. Süratli olan araç duramayarak Funda Bekir'e (26) çarptı. Aracın üstüne düşen genç kadın 70 metre bu şekilde gittikten sonra aracın durmasıyla yere düştü.

Kazayı görerek duran araç sahipleri, hemen 112 Hızır Servis'i arayarak ambulans istedi. Bu sırada yoldan geçen bir doktor hemen olay yerine gelerek ağır yaralı kadına müdahale etmeye çalıştı. Doktor, yaralı kadının kilitlenen çenesini açıp nefes almasını sağlamak istedi. Bulunan bir pet şişeyi kesen doktor, pet şişeyi yaralı kadının ağzına sokarak nefes almasını sağlamaya çalıştı.

Kazanın etkisiyle şoka giren araç sürücüsü Tuncay Süslü, ellerini tuttuğu yaralı kadının başında gözyaşı döktü. Vatandaşlar sürücüyü sakin olması yönünde teskin etmeye çalışırken, araçta bulunan kadın "Ambulans nerede kaldı?" diyerek feryat etti. Olay yerine gelen sağlık ekibi, genç kadına ilk müdahaleyi yaptı. Genç kadına yardım eden doktor yaptığı müdahaleleri sağlık ekibine anlattı. Sedyeye konulan ağır yaralı kadın, tedavisi yapılmak üzere Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber