Merkez'de ballı tazminat tartışması

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 13 Şubat 2012 07:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hüseyin Özay

Ballı emeklilik maaşları ile gündeme gelen Merkez Bankası Mensupları Vakfı'ndaki tartışmalar bitmiyor. Vakıfta bu kez de üyelerin yakınlarına ödenen ve 900 bin lirayı bulan tazminatlar tartışma konusu oldu.

TÜRKİYE'NİN gündemine üyelerine ödediği 31 bin lirayı bulan ballı emeklilik maaşları ile gelen Merkez Bankası Mensupları Vakfı'ndaki (MERVAK), tartışmaların arkası kesilmiyor. Vakıfta, ballı emeklilik maaşının ardından şimdi de üyelerin yakınlarına ödenen ve 900 bin lirayı bulan tazminatlar tartışma konusu oldu. Merkez Bankası Vakfı'ndaki ballı tazminat tartışması, bazı Vakıf üyelerinin başta Maliye Bakanlığı olmak üzere, ekonomi kurumlarına gönderdiği ihbar mektupları ile başladı. İhbar mektuplarında, vakfın, istifa eden üyelerine, banka tarafından üyeler adına yatırılan paraların ödenmediği öne sürüldü. Haklarının gaspedildiğini iddia eden üyeler, vakfın hayatını kaybeden üyelerinin yakınlarına, 900 bin liraya bulan tazminatlar ödediğini bildirdiler. Vakıf üyeleri, ihbar mektuplarında vakfın ödediği tazminatların incelenmesini istediler. Maliye Bakanlığı denetim elamanları önceki yıllarda vakıf hesaplarında yaptıkları incelemeler sonucunda, vakfa faizi ile birlikte 5 milyar liralık vergi cezası kesmişti. Torba yasasından yararlanan vakıf yaklaşık 720 milyon liralık vergi borcu ödedi.

?Yüksek ödeme normal'

Vakıf yöneticileri ise hayatlarını kaybeden üyelerin yakınlarına, üyenin hesabında biriken paraların ödendiğini belirterek, her üyeye farklı tutarda ödeme yapıldığını kaydettiler. Üyelerden, maaşının yüzde 5'i oranında kesinti yapıldığını hatırlatan Vakıf yöneticileri ?Bu kesinti yıllarca devam ediyor. 20 yıl 30 yıl aynı oranda kesinti yapılıyor. Dolayısıyla yüksek tutarda, ödeme yapılması normaldir? savunmasını yaptılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber