Telekom altyapısıyla satılacak

Haber Giriş : 20 Mayıs 2005 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Telekomünikasyon Kurumu, ÖİB'nin talebi doğrultusunda Telekom'un hisse ve mülkiyet satışı yöntemiyle özelleştirilmesine vize verdi. Buna göre, Telekom altyapısı ile satılacak

Telekomünikasyon Kurumu, Türk Telekom özelleştirmesinde 'dönüm noktası' olarak nitelendirilecek kritik bir karar aldı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) talebi doğrultusunda Türk Telekom'un "hisse ve mülkiyet satışı" yöntemiyle özelleştirilmesinin önü açıldı. ÖİB'ye, geçtiğimiz çarşamba günü bildirilen karar çerçevesinde Telekom'un altyapı dahil mülkiyeti, imtiyaz süresi sonunda işletmecide kalacak, kamuya devredilmeyecek. Kurum'un kararında, 406 sayılı Telgraf ve Telefon Yasası'nda yer alan, "Türk Telekom'un, ana telekomünikasyon şebekesi üzerinde sahip olduğu mülkiyet hakkı görev sözleşmesi süresinin bitiminden sonra da devam eder" maddesine göndermede bulunduğu kaydedildi. Telekomünikasyon Kurumu, daha önce ÖİB'ye gönderdiği taslak imtiyaz sözleşmesi ve bilgi notunda, 25 yıllık imtiyaz tanınan GSM operatörleri Turkcell, Telsim ve Avea'da olduğu gibi Türk Telekom'un altyapısının da öngörülecek işletme dönemi sonunda kamuya dönmesini öngören bir modelle sözleşme imzalanacağını bildirmişti.

CEP'ÇİLER DEVREDECEK

Telekomünikasyon Kurumu ile GSM operatörleri Turkcell, Telsim ve Avea arasında imtiyaz sözleşmesi imzalandı. İmtiyaz sözleşmesi uyarınca 'kamu hizmeti' görmekle görevlendirilen operatörler, 25 yıllık işletme dönemi sonunda altyapıyı 'borçsuz ve çalışır' biçimde kamuya devredecek.

D.B. Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber