Şehitlerimizin kimliği belli oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2012 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ın Uludere ilçesi kırsalında başlatılan operasyonlarda güvenlik güçleriyle bir grup terörist arasında çıkan çatışmada, 10 PKK'lı öldürülürken Astsubay Murat Bayram ile bir uzman çavuş şehit oldu, 3 asker de yaralandı.

Kuzey Irak'tan gelen bir grup PKK'lının eylem yapacağı yönünde güvenlik güçlerince alınan istihbaratlar sonucu bölgede geniş kapsamlı bir operasyon başlatıldı. 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na bağlı komandoların, Irak sınırındaki Uludere kırsalında yoğunlaştırdığı operasyon sırasında Bestler Dereler bölgesinde kalabalık PKK'lı bir grupla sıcak temas sağlandı. Güvenlik güçlerinin 'teslim ol' çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı. Kobra helikopterlerinin de destek verdiği çatışmada, 10 PKK'lı öldürüldü. Çatışmanın ardından bölgede yapılan aramalarda, silah ve mühimmatlar ele geçirildi.

Çatışmada Astsubay Murat Bayram ile bir uzman çavuş İbrahim Kurt şehit oldu. Üç yaralı asker ise helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Erzincanlı Jandarma Kıdemli Üstçavuş Murat Bayram'ın acı haberi Üzümlü ilçesine bağlı Altınbaşak Beldesi'nde yaşayan baba ocağına ateş düştü. Oğullarının şehit olduğu haberi anne ve babasının yaşadığı Altınbaşak Beldesi'nde yaşayan ailesine Jandarma Komutanlığı görevlilerince verildi. 3 kız bir erkek evladı olan İsmail-Emiş Bayram çifti, tek oğullarını kaybetmenin acısını yaşadı.

Evlatlarının teröristlerle girilen çatışmada şehit olduğunu öğrenen baba ve anne fenalık geçirdi. Eve gelen sağlık ekipleri acılı anne-babaya müdahale etti. Şehit kıdemli üstçavuş Murat Bayram'ın baba evi ve sokak Türk Bayraklarıyla donatıldı.

Öte yandan Şehit Murat Bayram'ın eşi Esra ve 6 yaşındaki oğlu Berke'nin Ankara'da yaşadığı öğrenildi. Şehit Murat Bayram'in izin günlerinde Ankara'ya ailesini görmeye gittiği öğrenildi.

Şehit Kıdemli Üstçavuş Murat Bayram için yarın Diyarbakır'da askeri tören düzenlenecek.

ATEŞ OSMANİYE'YE DE DÜŞTÜ

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde güvenlik güçlerinin eylem hazırlığında olan teröristlere yönelik düzenlediği operasyonda şehit olan Uzman Çavuş İbrahim Kurt'un (27) Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde oturan ailesine acı haber verildi.

Şehit Uzman Çavuş İbrahim Kurt'un Kurtbeyoğlu mahallesinde oturan alesine acı haber Düziçi Kaymakamı Nevzat Şengök, Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Serdar Arbaş, İlçe Emniyet Müdürü Uğurtan Koray Ayhan ve beraberindeki bir heyet haber verdi. Şehitlik haberini alan kardeşleri gözyaşlarına boğulurken baba Bekir ve anne Zeynep Kurt metanetlerini korumaya çalışıp, "Allah, vatanımıza, devletimize zeval vermesin" dediler.

Bu arada Uzman Çavuş İbrahim Kurt'un şehit olduğu haberinin duyulması üzerine baba evine akın eden eş, dost ve akrabaları eve Türk Bayrağı astı. Kurulan taziye çadırında Kur'an okunup ve dualar okunmaya başlandı.

4 yıldır uzman çavuş olarak görev yapan Şehit İbrahim Kurt'un Fatma ve Metin adında 2 çocuğu bulunuyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber