Sağlık Bakanlığı, kullanılmayan ve ömrünü tamamlamış malzemeleri satacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2012 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, ekonomik ömrünü tamamlamış olan veya tamamlamadığı halde teknik ve fiziki nedenlerle kullanılmasında yarar görülemeyen taşınırların satılacağını duyurdu.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun imzalı il sağlık müdürlüklerine gönderilen genelgede, ülke genelinde sağlık kurum ve kuruluşlarında kullanılmayan veya ekonomik ömrünü tamamlamış malzemelerin satılarak döner sermaye bütçelerine gelir olarak kaydedilmesi istenildi.

'Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin ilgili maddesi gereği bakanlık ve bağlı kuruluşlarının kullanımında bulunan taşınırların yeniden gözden geçilerek kullanılmayanların satılması istenildi.

Kullanılmayan veya ekonomik ömrünü tamamlamış taşınırların edinme şekline bakılmaksızın satışı yapılarak ilgili bütçelerin gelirlerine kaydedilmesi gerektiğinin vurgulandığı genelgede, şu ifadelere yer verildi: "Bakanlığımız birimlerinde ekonomik ömrünü tamamlamış olan veya tamamlamadığı halde teknik ve fiziki nedenlerle kullanılmasında yarar görülmeyerek hizmet dışı bırakılması gerektiği (HEK) ilgililer veya özel mevzuatı çerçevesinde oluşturulan komisyon tarafından belirlenen taşınırların edinme şekline bakılmaksızın satılması gerekiyor. Kapsama giren taşınırların 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre il sağlık müdürlüklerince ivedilikle satışının yapılarak genel bütçe kaynaklı olanların genel bütçeye, döner sermaye kaynaklı olanların ise döner sermaye bütçesine gelir kaydedilmesi gerekmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber