MEB'den Devamsızlık Genelgesi Bekleniyor

MEB Bakanı sayın Nimet Çubukçu (Baş) görev yaptığı iki yıl boyunca özellikle lise öğrencilerinin çokça başvurdukları sahte raporlara son vermek amacıyla öğrencinin özürlü devamsızlık gün sayısı kadar dilekçeyle izin kullanmasına ilişkin genelgeler yayımlamıştır. Bakan Sayın DİNÇER'in bu konuya nasıl yaklaşacağı bilinmemekle beraber öğrenciler ve okul idareleri bu konuda açıklama beklemektedirler.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Şubat 2012 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2010/17 ve 2011/10 nolu genelgelere göre 12.sınıf öğrencinin velisi bir dilekçe ile başvurarak öğrencinin özürlü devamsız sayılması sağlanıyordu.

Böylece üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin doktor doktor dolaşıp rapor almaları önlenmiş oluyordu.

Bakan Sayın DİNÇER'in bu konuya nasıl yaklaşacağı bilinmemekle beraber öğrenciler ve okul idareleri bu konuda açıklama beklemektedirler.

Öğrenciyi özellikle dershane nedeniyle okulda tutmakta zorlanılan bu dönemde öğrencilerin devamsızlıkları ile ilgili açıklama yapılması gerekmektedir.

Öğrenci velisinden bir dilekçe ile öğrenciler özürlü devamsız sayılabilecekler mi? Bir de 12.sınıf öğrencilerinin geneli 18 yaşını doldurmuşlardır. Bu öğrencilerin halen velilerini talep etmek ne kadar hukukidir? Bu durumun da genelgede yer alması sanırım uygun olacaktır.

Bakan sayın DİNÇER'i bekleyen çözümlenmesi gereken başka bir husus ise bu genelgeler gereği öğrenci okula gelmediği halde (öğrencinin gelip gelmeyeceğini öğretmen bilmediğinden) öğretmenler ders programı doğrultusunda okula gelmek zorundadırlar. Okula geldiklerinde bir sınıfta hiç öğrenci gelmezse bu tamamen ek ders ücretinden kesilmektedir.

Bunu açıklayacak olursak;

14 saat diğer sınıflarda 7.saat ise 12.sınıflarda dersi bulunan bir öğretmen. O haftaya mahsus 8 saat ek ders almaktadır. 12.sınıflardaki öğrenciler gelmediğinde ise hiç ücret alamamaktadır. 14 saat derse girdiği halde.

Öğretmenin 21 saati de 12.sınıflarda olduğunda ise bu kez hiç derse girememekte ve doğal olarak hiç ücret almamaktadır.

Yani aynı hafta içerisinde 14 saat derse giren ile hiç derse girmeyen öğretmen aynı ücrete tabiidirler.

Girilmeyen dersin ücreti istenmemektedir sadece ve sadece öğretmenin tasarrufunda olmadan bakanlık emriyle yapılamayan dersleri yapmak üzere okula gelen öğretmenlerin mağdur edilmemesi istenmektedir.

Bu konuda Ek ders düzenlemesinde 2006 öncesine dönülmüş olsa sorun bir nebze olsa da çözümlenmiş olacaktır.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber