Eğitim-Sen'e kapatma davasına MEB önünde protesto

Haber Giriş : 20 Mayıs 2005 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, tüzüklerinde anadilde eğitimi savundukları gerekçesiyle açılan kapatma davasının Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nda 25 Mayıs Çarşamba günü görüşüleceğini anımsatarak, "Türkiye bir tercih yapacaktır. Bu tercihin bilimden, özgürlüklerden ve demokrasiden yana olmasını diliyoruz" dedi.

Bir grup Eğitim-Sen üyesi Milli Eğitim Bakanlığı'nın Atatürk Bulvarı girişinde kapatma davasını protesto etmek üzere toplandı.

Grubun, binanın Başbakanlık Merkez Binası'nın da bulunduğu caddeye bakan arka tarafına geçmelerine güvenlik güçleri izin vermedi. Bunun üzerine bulundukları yerde oturarak ıslık ve alkışlarla protestoda bulunan grup "Eğitim-Sen kapatılamaz" diye slogan attı.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Dinçer, burada yaptığı açıklamada, eğitim alanında siyasi kadrolaşmanın yoğunlaştığını, hukuk dışı, antidemokratik uygulamaların her alanda yaygınlaştığını iddia ederek, Eğitim-Sen'i susturmak, eğitim ve bilim emekçilerinin sesini kısmak için yoğun çaba harcandığını söyledi.

Eğitim bilimi açısından bilimsel bir gerçek olarak kabul edilen anadilde eğitimi savundukları için yargılandıklarını ifade eden Dinçer, "Bilimi ve demokrasiyi savunmak Eğitim-Sen'in hem en temel görevi hem de en doğal hakkıdır. Eğitim-Sen bilimsel bir gerçeği savunduğu için yargılanmaktadır" diye konuştu.

Alaaddin Dinçer 21 Mayıs Cumartesi günü Türkiye'nin dört bir yanından gelecek olan eğitim ve bilim emekçilerinin yine Milli Eğitim Bakanlığı önünde "Kadrolaşma, kapatma değil demokratikleşme" taleplerini ifade eden bir basın açıklaması yapacaklarını, ayrıca 24 Mayıs Salı günü de Türkiye genelinde eğitim çalışanlarının hizmet üretmeyeceklerini ve alanlara çıkarak sendikalarına destek vereceklerini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber