Trafiği açmaya çalışan polis memuru, çarpan araç nedeniyle, hayatını kaybetti/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2012 00:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırıkkale-Samsun ve Kırıkkale-Ankara Karayollarında meydana gelen zincirleme trafik kazalarında 70'e yakın araç birbirine girdi. Kazalarda 1 polis memuru hayatını kaybetti, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel'in de aralarında bulunduğu 11 kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, ilk kaza Kırıkkale-Ankara karayolu Kayadibi mevkiinde meydana geldi. Yaklaşık 10 aracın birbirine girdiği kazaya karışan 38 DR 344 plakalı otomobilde bulunan AK Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel başından yaralandı, İsmail Tamer ve Ahmet Öksüzkaya kazayı yara almadan atlattı.

Saat 16.00 sıralarında Kırıkkale-Samsun karayolunda meydana gelen zincirleme kazaya ise yaklaşık 60 araç karıştı. Kazada yaralanan 10 kişi, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırıldı. Bu arada trafiği açmaya çalışan Mustafa Demirbaş (58), bir aracın çarpması sonucu ağır şekilde yaralandı. Hastaneye kaldırılan polis memuru, hayatını kaybetti.

Kaza nedeni ile Kırıkkale-Samsun karayolunda oluşan kilometrelerce araç kuyruğunda yüzlerce kişi mahsur kaldı. Ekiplerin uzun süren çalışması sonucu yol, 7 saat sonra araç trafiğine kontrollü olarak açıldı.


Kırıkkale'de meydana gelen değişik kazalarda bir polis memuru ve bir bebek yaşamını yitirdi, 7 kişi de yaralandı.

Yozgat'tan Ankara'ya yeni doğan bir çocuğu taşıyan ambulans çevre yolunda kaza yaptı. 66 DP 249 plakalı ambulans şoförü Mehmet Adak Balışeyh çevre yolunda, yolun kaygan ve buzlu olması nedeni ile araç hakimiyeti kaybetti. Kaza'da yaralanan şoför Mehmet Adak ilk olarak Yüksek İhtisas Hastanesine kaldırıldı. Disk kayması olan Mehmet Adak daha sonra Ankara'ya sevk edildi. Ambulansta bulunan yeni doğan erkek çocuğu olay yerinde hayatını kaybettiği öğrenildi. Kırıkkale-Samsun karayolunda polis memuru Mustafa Demirbaş (51) ise trafiği kontrolü sırasında, henüz kimliği tespit edilmeyen bir araç çarptı. Çarpma sonunda Demirbaş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Öte yandan Kırıkkale ve çevresinde saat 14.00'den beri etkili olan kar ve tipi nedeniyle Kırıkkale-Ankara, Kırıkkale-Samsun Karayolunda zincirleme trafik kazaları meydana geldi. Kazalarda 50 araç birbirine girdi. Kazalar nedeniyle ulaşıma kapanan yollar nedeniyle sürücüler ve yolcular zor anlar yaşadılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber