Türkiye Kamu-Sen: Sözleşmeliler derhal kadroya geçirilsin

Kaynak : TRT
Haber Giriş : 21 Şubat 2012 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk, sözleşmeli personelin tamamının kadroya geçirilmesi için başlatılan çalışmanın tamamlanmasını istedi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sözleşmeli personelin tamamının bir an önce kadroya geçirilmesi için çalışmaların tamamlanmasını istediklerini belirtti.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl bazı sözleşmeli kamu görevlileri kadroya geçirildiğini hatırlatarak, ancak belediye ve il özel idarelerinde çalışan sözleşmelilerin, 4/B'liler ve 4/C'lilerin, TRT, Et ve Balık Kurumu, Denizcilik Müsteşarlığı, Ulaştırma Bakanlığı, TMO, TİGEM, DHMİ, TUREM ve TOKİ çalışanlarının, gençlik ve spor uzmanlarının, usta öğreticiler, vekil öğretmenlerin, ebe ve hemşirelerin, vekil imam hatiplerin kapsam dışında kaldıklarını ifade etti.

Kapsam dışında kalan sözleşmeli personelin de kadroya geçirilmesini talep ettiklerini belirten Koncuk, bu kapsamda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de görüştüklerini hatırlattı.

Ancak yetkililerden sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusunda herhangi bir çalışma yapılmadığına dair açıklamalar geldiğini bildiren Koncuk, şunları kaydetti:

''Hükümet, bir gün ak dediğine bir başka gün kara demekten vazgeçip, kadro bekleyen sözleşmelilerimizin mağduriyetlerine son vermek zorundadır. Yanlışın düzeltilmesi yolunda bir beklenti yaratılmış, defalarca söz verilmiş, çalışmalar başlatılmıştır. Bu beklentinin karşılanmaması çalışanlarımız arasında büyük huzursuzluklara neden olacaktır.

Hükümet, her uygulamasında ayrıcalıklı ve mağdur kesim yaratma huyundan vazgeçmelidir. Biz, siyasetçilerimizin verdikleri sözün arkasında duracaklarına ve 151 bin sözleşmeli personelimizin umutları ile oynamayacaklarına inanmak istiyoruz. Sorunun parça parça ve yeni mağdurlar yaratarak değil, istisnasız tüm sözleşmelilerin kadroya alınıp, sözleşmeli personel çalıştırılması uygulamasına son verilmek suretiyle, yüz binlerce çalışanın sorunlarının kalıcı olarak çözülmesini istiyoruz. Türkiye Kamu-Sen olarak, kadroya geçirilmeyerek büyük bir haksızlığa uğramış olan sözleşmeli personelin istisnasız tamamının bir an önce kadroya geçirilmesi için başlatıldığını bildiğimiz çalışmaların tamamlanmasını istiyoruz. Verilen söz, kamuoyuna yapılan açıklamalar yerine getirilmelidir. Söz verip de tutmamak, siyasi ahlakla bağdaşacak bir durum değildir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber