MEB'den 'Yumuşak duvarlı okullar'...

Haber Giriş : 21 Mayıs 2005 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı eğitim alanındaki yeniliklere bir yenisini daha ekledi. Bakanlık, eğitim yapılarında yeni bir dönem başlatarak, görme, işitme engelliler ile otistik ve zihinsel öğrenme yetersizliği olan çocuklar için yeni tip okul projeleri hazırladı.

Yeni tip okullarda, öğrenciler, okulun bahçe kapısından içeri girdikleri andan itibaren eğitimlerini hiç bir engelle karşılaşmadan sürdürecek. Bu amaçla, okullarda bahçe seviyesinden okulun ana binasının giriş katına kadar olan tüm rampalar standart hale getirildi. Giriş katından, diğer katlara çıkış ise yine standartlara uygun olarak tasarlanan asansörlerle sağlanacak.

Tuvaletler ve lavabolar da uluslararası standartlara sahip olacak. Yeni okullarda su içme yerleri lavabolardan ayrılırken, koridor sonlarına, öğrencilerin ellerini kullanmadan su içebilecekleri su pınarları konulması planlandı. Yeni okulların duvarları yumuşak olarak inşa edilirken, diğer tüm okul projelerinde de engelliler için asansörler bulunacak ve engelli merdivenleri yer alacak.

Bakanlık engelli okullar dışında kalan tüm okulları da içine alan proje çalışmasında bir çok değişikliği de uygulayacak. Örneğin okul binalarının cephelerine hareketli, estetik ve Osmanlı, Selçuklu, Hitit gibi Anadolu medeniyetlerini mimari öğeleri konulacak. Derslikler 30 öğrenciye göre düzenlenecek. Ayrıca her katta öğrenci dinlenme alanları yapılacak. Bunun yanında öğrenciler ve öğretmenlerin özel kullanımları için küçük aktivite odaları yeni okul planlarına dahil edildi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber