Polis memuru 2. kez şarka 'gönüllü' gitmezse ne olur?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Şubat 2012 00:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis memuruna 2. şark düzenlemesiyle ilgili yanlış değerlendirmeler yapılmaktadır. Bu hususlara ilişkin şunları belirtmek istiyoruz:

1- 21 Şubat 2012 tarihli Habertürk gazetesinin 14. sayfasında EGM personelinin 2. şark hizmeti için "yönetmelikte" değişiklik yapıldığı şeklinde bilgi verilmiştir. Bu doğru bilgi değildir. mevzuat.gov.tr de yapılacak incelemede de görüleceği üzere, "EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI MENSUPLARI ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ" nde yapılan bir değişiklik bulunmamaktadır.

2- Yapılan düzenleme; İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin ÇAPKIN'ın da dediği gibi "rutin" bir uygulamadır. Branşı Özel Harekat, Terör, Organize ve İstahbarat olan personelin 2. defa şarka gitmeleri için gönderilmiş bir yazıdır. Ancak yazının resmi dayanağı bulunmamaktadır. Emniyet bu yazıyla; Ya 2. şarka gidin sizi şarkta branşınızda çalıştıralım, şarka gitmek istemiyorsanız, bu durumda siz branştan çıkaracağız demektedir.

Bu düzenlemenin yapılabilmesi için normalde yönetmeliğin değiştirilmesi gerekmektedir. Ancak memurlar.net'te yer alan yazı gibi zorlama bir uygulamayla 2. kez şark görevi yapılması istenilmektedir. Bu durumdaki personel ya branştan çıkarılmamak için şarka atama isteğini "gönüllü" olarak yapacak yada "blöfü" görerek yer değişikliğinde bulunmayacaktır. Gönüllü talepte bulunulmaz ise bu durumda genellikle birşey olmaz yada nadirende olsa branşından çıkarılarak diğer birimlerde istihdam edilir.

3- Konunun, MİT konusu ile iliştirilmesi kesinlikle alakasız bir durumdur. Bu konu EGM personelinin Özel harekat, TEM, Kaçakçılık ve istihbarat birimlerinde çalışan ve daha önce şark görevini tamamlamış olan personelin tamamını ilgilendirmektedir.

Doğal olarak İstanbul ilinde de bu şartlara haiz olan personelde bulunmaktadır. İstanbuldaki 700 polise şark ataması haberine özel bir vurgu yada atıf yapılması tamamen yanlış bir haberdir.

4- EGM nin şark planlamaları şubat aylarında yapılır, tercihler mart sonunda personelden yapılması istenir ve sonuçları haziran ayında açıklanır.Verilen haberlerde sanki personelin "hemen" ataması yapılmış gibi değerlendirilmiş, haberleri takip eden okuyucu yanlış bilgilendirimektedir.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber