İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde eylem yapan itfaiye erleri geçici göreve başlayacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2012 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın açtığı yazılı ve sözlü sınavı kazandıkları halde göreve başlatılmayan itfaiye er adaylarına müjdeli haberi aldı. İtfaiye erleri, idari personel olarak geçici göreve başlatılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın açtığı 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak sınavı ve dayanıklılık testlerini geçen 286 kişi, atanmadıklarını ileri sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapan grup adına Arzu Akar ve Fatih Yücesoy, bir program için İzmir'de bulunan Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a dertlerini anlattı.

Bir otelde katıldığı programdan çıkışı sırasında Bakan Yıldırım ile itfaiye eri adayları adına görüşen Arzu Akar ve Fatih Yücesoy, belediye önünde neden oturma eylemi başlattıklarını açıkladı. Araya giren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bakan Yıldırım'a "Danıştay 12. Dairesi'nin 17 Kasım 2011 tarihinde verdiği yürütmeyi durdurma kararını takip ediyoruz. Bu arkadaşları idari personel olarak göreve başlatacağız, durup bekleyeceğiz. Kesin karardan sonra da gerekli kadrolara atamaları yapacağız. Bundan sonra arkadaşlar neden eylem yaptıklarını anlatsınlar." şeklinde konuştu.

Bakan Yıldırım da "Bakın gördünüz. Ben konuyu tam bilmiyorum. Bir tarafımda İzmir Valisi, diğer tarafımda da Belediye Başkanı, ben tam ortadayım. Onlarla konuyu detaylı görüşeceğim. İlgileniyoruz." dedi.

Eylemciler Binali Yıldırım'ın kendilerine söz verdiğini belirterek, otel önünden olaysız bir şekilde ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber