Hava ambulansları zamana karşı yarışıyor/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2012 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

THK Gökçen Havacılık Genel Müdürü Volkan Yılmazer, THK Gökçen Havacılık bünyesinde hizmet veren hava ambulanslarının, zamana karşı verilen amansız yarışta, adeta hastanelerin eli kolu olduğunu ifade etti.

Yılmazer, yaptığı yazılı açıklamada, acil hastaların ilgili sağlık merkezine nakledilmesi esnasında yaşanan olumsuz hava ve yol şartları nedeniyle pek çok insan yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, hava ambulansları sayesinde bu tehditin büyük oranda ortadan kalktığını belirtti.

Özellikle acil ameliyat ve organ nakli gereken hastalar için dakikaların bile çok önemli olduğunun altını çizen Yılmazer, bu aşamada devreye giren hava ambulanslarının, hastayı en güvenli ve sağlıklı biçimde bir yerden başka bir yere nakletiğini ifade etti.

THK Gökçen Havacılık'ın; ambulans uçak işletmeciliği konusunda Türkiye'nin uluslararası standartlara sahip yetkili işletmesi olduğunu dile getiren Yılmazer, şunları kaydetti:

''Uluslararası standartlara sahip sağlık ekipmanları ve nitelikli personeli ile Türkiye'nin her yerinden hasta taşıma ve organ nakli yapabilme imkânına sahip THK Gökçen Havacılık, konusunda uzman personel ve uçakları ile hastaları en güvenli ve sağlıklı şekilde taşımaktadır.

Haftanın 7 günü, 24 saat hizmet verebiliyoruz. Hava ambulans uçakları, 1 sedyeli hasta, 1 refakatçi ve 2 sağlık personeli ile ihtiyaç halinde her an ve her türlü hava şartlarında uçabiliyor. Havacılık kurallarının izin verdiği tüm noktalardan iniş-kalkış yapabilen hava ambulansları, en ekonomik, en hızlı ve en emniyetli şekilde hastaları havadan nakil edebiliyor. Acil vakalar için zamana karşı yarışan tüm kişi ve kuruluşlar diledikleri saat bize ulaşabilirler.''


Hamile kadın, askeri helikopterle kurtarıldı

Bitlis'te çığ düşmesi sonucu yolu kapanan köyde rahatsızlanan hamile kadın, askeri helikopterle hastaneye kaldırıldı. Mutki ilçesine bağlı Yuvalıdam köyünde rahatsızlanan hamile Zeliha Ay'ı, köyden alan askeri helikopter, Bitlis İl Jandarma Komutanlığındaki piste indi. Burada ambulansa konulan Ay, Bitlis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Vali Nurettin Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, dokuzuncu çocuğuna

hamile olan 38 yaşındaki Zeliha Ay'ın Yuvalıdam köyünden Tatvan 10. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığına ait helikopterle alınarak, il merkezine getirildiğini söyledi.

Çığ düşmesinden dolayı köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu ve bu nedenle hastayı helikopterle aldırdıklarını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu: ''Son bir ay içinde yağan kardan dolayı, sıkıntılı günler yaşıyoruz.

Özellikle ulaşımı zor olan Yuvalıdam köyünden bugün ikinci doğum hastasını helikopterle getirmek zorunda kaldık. Yuvalıdam köyümüzün yolu, çığ nedeniyle ulaşıma kapanmış durumda. Ekiplerimiz şu anda orada çalışıyor. Ancak çığ tehlikesinin devam etmesi, çalışmaları engelliyor. Yolda tam olarak çalışamıyoruz. Oranın yolunu açmak birkaç gün daha gecikecek. Bu nedenle hastaları askeri helikopterlerle köylerinden aldırıyoruz. Tatvan 10. Motorlu

Piyade Tugay Komutanlığımıza ait helikopterimiz ve askeri birliklerimiz 112 Acil Servisin ortak faaliyetiyle, hastamızı sağ salim İl Jandarma Komutanlığımızın helikopter pistine getirdi.''

Vali Yılmaz, hamile kadının sağlık durumunun iyi olduğunu ve herhangi bir sıkıntısının bulunmadığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber