Topbaş'tan kar lastiği ve toplu taşıma uyarısı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2012 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da gece saatlerinden itibaren kar yağışı beklendiğini belirterek, vatandaşlara toplu taşıma araçları kullanma çağrısında bulundu. Topbaş, tipi sebebiyle deniz trafiğinde aksama yaşanabileceğini söyledi.

Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) basın toplantısı düzenleyen Kadir Topbaş, Orta Akdeniz bölgesinden gelen ve Balkanlar üzerinden İstanbul'u etkileyecek yağışlı havanın bu gece itibarıyla kara dönüşeceğini dile getirdi. Kar yağışının zaman zaman tipi şeklinde devam edeceğini ifade eden Topbaş, "Hazırlıklarımızı yaptık, şunu altını çizerek söylemek istiyorum, karla mücadele trafik için yapılan bir hazırlıktır, özellikle biz sürücülerimizi trafiğe bireysel olarak çıkanları uyarmak istiyoruz, kar lastiği kullansınlar İstanbul'da yaşadığımız sorunların temelinde kar lastiği kullanılmaması yatıyor. Karla mücadele yapıyoruz, vatandaşlarımızın katılımı bizi başarıya götürebilir, geçmişte bunu başardık. Cumaya kadar devam edeceğinden bahsediliyor. Toplu taşıma aracı daha çok tercih edilirse sıkıntı yaşamayabiliriz." diye konuştu.

Deniz seferlerinde zaman zaman aksama yaşanabileceğini aktaran Topbaş, "Erken saatlerde kalktığınızda İstanbul'un beyaza büründüğünü görebiliriz. Akşam dönüşlerde trafikte problem olabilir. Bizim karla mücadelemiz esasında toplu taşıma için ve trafik güvenliği içindir. Vatandaşlarımızın katılımı bizi başarıya götürecektir. Bizim yaptığımız tespitlerde yağan karları dikkate aldığımız zaman kar lastikli araçlar sıkıntı yaşamıyor. Son karla mücadelemizi 3 bin kilometre toplamda ana arterlerde çalışma yaptık. Hava sıcaklığının bu gece eksi 2'lerde olabileceğinden bize bilgi verilmekte." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber