Meclisin bu haftaki gündemi için tıklayınız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2005 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK ve Bağ-Kur prim borçlarına af getirilmesi, binek otolarda ÖTV oranlarının değiştirilmesi ve tahsil kabiliyeti bulunmayan alacaklardan vazgeçilmesine yönelik tasarının bu hafta TBMM Genel Kurulu'nda yasalaştırılması öngörülüyor. Tasarı uyarınca, SSK ve Bağ-Kur gecikmiş alacaklarına ilk uygulanan yüzde 10'luk faiz oranı yüzde 5'e indirilecek. Yurtdışı eğitiminde başarısız olanlara kurumlarına geri dönme imkânı getirilecek. Sanal kumar vergilendirilecek. Sporculara ücret olarak yapılan ödemeler gelir vergisi beyannamesinden muaf tutulacak. Sahte veya yanıltıcı belge düzenleme veya bu belgeleri kullanma fillerinin aracılı ihracat suretiyle işlenmesi halinde bu fiillere ilişkin cezalar, sadece imalatçı veya tedarikçi ihracatçılara verilecek. "Bazı Kamu Alacaklarının Tahsil ve Terkinine İlişkin Kanun Tasarısı" TBMM Genel Kurulu'nda ele alınacak.

Meclis Genel Kurulu, bu hafta RTÜK üyelerinin seçimini görüşecek... TBMM Genel Kurulu'nda, bu hafta RTÜK üyelerinin TBMM tarafından seçilmesine ilişkin Anayasa değişikliği teklifi görüşülecek.

TBMM Danışma Kurulu, Salı günü toplanarak AK Parti grubunun yeni çalışma programının belirlenmesi, çalışma saat ve günlerinin uzatılmasına ilişkin önerisini ele alacak. Danışma Kurulu'nda uzlaşma sağlanamazsa AK Parti, grup önerisini Genel Kurul'a getirecek.

Buna göre, Genel Kurul'da, 24 Mayıs Salı günü Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyelerinin, TBMM'deki siyasi parti gruplarının milletvekili sayısı esas alınarak Meclis Genel Kurulu'nca seçilmesini öngören Anayasa değişikliği teklifinin ilk görüşmeleri yapılacak. Anayasa değişikliği teklifinin ikinci görüşmesi de içtüzük gereği 2 tam gün geçtikten sonra 27 Mayıs Cuma günü gerçekleştirilecek.

AK Parti'li 198 milletvekilinin imzasını taşıyan teklif, Anayasa'nın "radyo ve televizyonların kuruluşları ve kamuyla ilişkili haber ajansları"nı düzenleyen 133. maddesine yeni bir fıkra eklenmesini öngörüyor.

Anayasa'ya eklenmesi istenen hüküm uyarınca, radyo ve televizyonların faaliyetlerini düzenlemek ve denetlemek amacıyla kurulan RTÜK, 9 üyeden oluşacak. RTÜK'ün kuruluş, görev ve yetkileri, üyelerin nitelikleri, seçim usulleri ve görev süreleri kanunla düzenlenecek.

TBMM Genel Kurulu'nun çarşamba ve perşembe günü yapacağı toplantılarda da nitelikli çoğunluk gerektiren "Bazı Kamu Alacaklarının Tahsil ve Terkinine İlişkin Kanun Tasarısı" ile 1 Haziran'da yürürlüğe girecek yeni Türk Ceza Kanunu (TCK), Ceza Muhakemeleri Kanunu (CMK) ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'da değişiklik öngören yasa teklifleri de ele alınacak.

TBMM Adalet Komisyonu, Salı günü toplanarak, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısını görüşecek.

TBMM İçişleri Komisyonu da Çarşamba günü toplanarak, Darülaceze Müessesesi Genel Müdürlüğü Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı'nı görüşecek. Tasarı, Darülaceze'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanmasını öngörüyor. Komisyon aynı günkü toplantısında, özel idarelerinin görevleriyle ilgili olarak valinin, vali yardımcılarına yetki devri yapmasına imkan verilmesini öngören "İl Özel İdaresi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nı da ele alacak.

TBMM KİT Komisyonu, bu hafta yapacağı toplantılarda, Eti Holding, TOKİ, THY ve Sümer Holding'in hesaplarını denetleyecek.

Milletvekilleri Lojmanlarında Mustafa Güngör'ün Öldürülmesinin Aydınlatılması ve Sorumluların Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Araştırma Komisyonu Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri toplanarak çalışmalarını sürdürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber