1 Mart 2012'den önemli gündem başlıkşları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2012 09:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

01 Mart 2012 Perşembe

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov ile birlikte Çırağan Sarayı'nda Türkmen İhraç Ürünleri Fuarı'nın açılışını yapacak, Türk-Türkmen İş Forumu'na katılacak. Gül, Boğaz turunun ardından Berdimuhammedov onuruna Adile Sultan Kasrı'nda öğle yemeği verecek. Cumhurbaşkanı Gül, eski İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw ve beraberindeki heyeti de kabul edecek. (11.20/11.30/13.00/15.00)

İstanbul Beyoğlu'ndaki MÜSİAD binası önünde bekleyen Çevik Kuvvet otobüsü yakınında meydana gelen patlama ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Fatih Üniversitesi, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'a sağlık bilimleri alanında fahri doktora unvanı verecek. (09.30)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Lirası'nın sembolünü Merkez Bankası İdare Merkezi Konferans Salonu'nda yapılacak basın toplantısı ile açıklayacak. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı da katılacak. (11.00)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. (13.00)

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AFAD ve Türk Japon Vakfı'nın Türk Japon Vakfı'nda ortaklaşa düzenlediği Deprem Zararlarının Azaltılması Semineri'ne katılacak. (14.00)

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Van'ın Erciş ilçesinde depremzedelerle bir araya gelecek. Şahin daha sonra Van'dan Hakkari'ye geçecek. (12.00-14.30)

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 1-2 Mart 2012 tarihleri arasında Ankara'da temaslarda bulunacak olan Tunus Kalkınma ve Planlama Bakanı Jameleddine Gharbi ile ortak basın toplantısı düzenleyecek. (10.00)

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Manisa'da, kurumlar ve gelir vergisi rekortmenleri ödül törenine katılacak. (15.30)

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gana Gıda ve Tarım Bakanı Kwesi Ahwoi ile Erzurum'da Türkiye-Gana Karma Ekonomik Komisyon 3. dönem toplantısı imza törenine katılacak. (12.00)

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi Manisa'da, 2012 şubat ayı ihracat verilerini açıklayacak. (11.00)

Bursa Valisi Şahabettin Harput, 2011 Yılı Kurumlar Vergisi sıralamasında Bursa 1. ve Türkiye 47.'si olan Oyak Renault'un Genel Müdürü Ali Tarık Tunalıoğlu ile 2011 Yılı Gelir Vergisi sıralamasında Bursa 1.'si ve Türkiye 61.'si B-Plas Firması Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Celal Gökçen'e belge verecek. (10.45)

Kırşehir'de bazı beldelerin jandarmadan alınıp, polise devredilmesiyle ilgili olarak Vali Mehmet Ufuk Erden, Emniyet Müdürü Metin Aşık ile birlikte Özbağ Beldesi'nde basın toplantısı düzenleyecek.(10.00)

Rusya'da yaşayan Türk diasporası, Rusya Başbakanı Vladimir Putin için 4 Mart'ta yapılacak devlet başkanlığı seçimlerine destek açıklamasında bulundu. Bu ülkede faaliyette bulunan Rusya- Türkiye İşadamları Derneği (RUTİD), Rusya- Türkiye İşadamları Birliği (RTİB) ve Türk-Rus Kültür Merkezi, Putin'in iktidarının Türkiye-Rusya ilişkilerinin gelişimine, katkı sağladığını duyurdu.

AVRASYA FEED

Rusya'da 4 Mart'ta yapılacak devlet başkanlığı seçimleri için erken oy verme işlemleri devam ediyor. Yurt dışı temsilciliklerinde, geyiklerle yaşayan göçebelere ve uzak doğu bölgesinde adalarda yaşayan halka helikopter, kızak ve her türlü araç kullanılarak seçim sandığı götürülüyor.

SPOR

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ?İstanbul 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları? adaylık başvuru dosyası tanıtımıyla ilgili İstanbul'da basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

Fenerbahçe'de yöneticiler Ali Koç ve Cihan Kamer tahvil ihracı ile ilgili Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek. (14.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber