Toprak suya doydu, sebze meyve bu yaz bol olacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2012 11:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de bu sene kış mevsiminin sert geçmesinin meyve, sebze ve tahıl üretimini artıraracağı bildirildi. Sektör temsilcileri, suya doyan toprağın bu sene bereketli olacağını ve ürün rekoltesinin artacağını dile getiriyor.

Bursa Osmangazi Ziraat Odası Başkanı Sabri Akçalar, açıklamasında, bu sene kış şartlarının çok ağır olduğunu ifade etti. Yağmur ve kar yağışı sebebiyle toprağın suya doyduğunu ifade eden Akçalar, "Beklentimiz sebze, meyve ve tahılda rekolte artışı. Çok şükür şimdiye kadar çok don olayı da olmadı. Nisan ayına kadar don olayı da görülmezse bu sene gerçekten ürün bol olacak. Çiftçimizin beklentisi de bu." dedi.

Ağır geçen kış şartlarıyla sebze, meyve ve tahılda ürün artışı görüleceğini belirten Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Mehmet Çakman da Türkiye'nin bu yaz bolluk yaşayacağını kaydetti. Hal Yasası ile birlikte üreticinin direkt bahçe ve tarladan ürünü satabileceğine dikkat çeken Çakman, şöyle devam etti:

"İnşallah bu yaz sebze ve meyve bol olacak. Toprağın güzelce ıslanması berekete delalettir. Mevlam, insanlık için veriyor ama biz gereğini yapmıyoruz. Ürünlerin hepsi bol olacak. Bereketli bir sezon bekliyoruz. Toprak ıslandı, toprak suya doydu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber