Karadeniz Bölgesi' nin en modern yoğun bakım ünitesi Samsun'da açıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2012 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da bulunan Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde yapımı tamamlanan yoğun bakım ünitesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kardeniz Bölgesi'nde tek olma özelliğine sahip bir yoğun bakım ünitesi oluşturduklarını belirten Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Tamer Kutlu, kullanılan cihazların son sistem olmasına ve hijne çok büyük önem verdiklerini belirtti.

Son sistem tıbbi cihazlarla donatılan ve doktorların hastalarını 24 saat boyunca internet ortamında takip edebileceği şekilde dizayn edilen yoğun bakım ünitesi 8 yatak kapasiteli. Yoğun bakım ünitesinin açılışında konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, ?Buranın bu noktaya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sağlıkta önemli bir değişim ve dönüşüm sağlanıyor. Yeni hastaneler ilimiz genelinde birçok ilçemizde yapılmaya devam ediyor. Mevcut hastanelerimizde de olanakların yükseltilmesi açısından yürütülen önemli çalışmalar var. Bugün bunlardan bir tanesi olan Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesini hizmete sokmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın sağlıklarına daha hızlı ve konforlu bir şekilde kavuşmaları için bu çalışmalarımız hızla devam edecek.? dedi.

Kardeniz Bölgesi'nde tek olma özelliğine sahip bir yoğun bakım ünitesi oluşturduklarını belirten Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Tamer Kutlu, kullanılan cihazların son sistem olmasına ve hijne çok büyük önem verdiklerini belirtti. Yoğun bakım ünitesinin hastaneleri için büyük bir eksiklik olduğunu da hatırlatan Kutlu, "Yoğun bakım servisimiz toplam 8 yataklı tıbbi cihaz bakımından en son teknoloji ile hazırlanmış bir cihazdır. Yoğun bakım ünitesinde her bir hastaya ait kameralar 24 saat boyunca açık kalacak. Hastamızın doktoru evinde veya dışarıda istediği zaman hastasının o anki son durumunu, elde edilen laboratuvar değerlerini online olarak internet üzerinden öğrenebilecek." diye konuştu. Konuşmaların ardından yoğun bakım ünitesinin açılış kurdelesini AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç, Vali Hüseyin Aksoy ve Başhekim Op. Dr. Tamer Kutlu birlikte kesti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber