Uzman çavuşluk sınavına giden asker kazada öldü

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Mart 2012 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÜNEY Jandarma Karakolu'ndan vatani görevini yapan 21 yaşındaki jandarma er İlker Düzgün, 'uzman çavuşluk' sınavına girmek için Burdur'a gittiği sırada bindiği minibüsün buzda kayarak şarampole yuvarlanması sonucu yaşamını yitirdi.

Kaza, bugün saat 10.30 sıralarında Burdur'un Yeşilova İlçesi Güney Beldesi'nde meydana geldi. Güney Jandarma Karakolu'nda vatani görevini yapan jandarma er İlker Düzgün, Burdur'da yapılacak 'uzman çavuşluk' sınavına girmek için saat 09.00'da karakoldan ayrıldı. Terhisine 68 gün kalan Düzgün otostop yaparak, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nden Hatay'a giden Davut Erdoğan yönetimindeki 31 M 3566 minibüse bindi. Minibüs, Güney Beldesi- Yeşilova yolunun 7'nci kilometresinde, buzlanan rampada durdu. Zincir takılı olmayan araç geri kayıp yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada, minibüs şoförü Davut Erdoğan ve minibüsteki kardeşi Halit Erdoğan ile Eyüp Zengin yaralandı. İlker Düzgün ise minibüsün altında kalarak öldü.

Yaralılar, yoldan geçen diğer sürücülerin haber vermesi üzerine gelen sağlık ve kurtarma ekipleri tarafından minibüsten çıkarıldı. İlk müdahalenin ardından Halit ve Davut Erdoğan Yeşilova, Eyüp Zengin ise Burdur Devlet hastanelerinde tedaviye alındı. İzmirli asker İlker Düzgün'ün cesedi ise Yeşilova Devlet Hastanesi Morgu'na götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber