Atanamayan öğretmenlerden paso eylemi/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2012 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ataması yapılmayan bir grup ücretli öğretmen, İETT'nin indirimli paso hakkından yararlanmak için Karaköy Tünel İşletmesi önünde eylem yaptı. Bazı ücretli öğretmenlerin kazandığı mahkeme kararını emsal gösteren eylemciler, paso başvurularının bir an önce kabul edilmesini istedi.

Atamaları yapılmadığı için paso hakkından yararlanamayan bir grup ücretli öğretmen, Karaköy Tünel girişinde toplandı. "Eşit işe eşit haklar", "aday değil, öğretmeniz", "paso bizim de hakkımız" yazılı pankart açan grup, paso müracaatı için hazırladıkları dilekçeleri İETT yetkililerine vermek istedi. Şube müdürlüğü önünde yetkililerle öğretmenler arasında, dilekçe konusunda uzun süre tartışma yaşandı. Yapılan görüşmelerin ardından, öğretmenleri temsilen bir grubun içeri girmesine izin verildi.

Grup adına açıklama yapan Duygu Semiz, kadrolu öğretmenlerle eşi iş yapmalarına rağmen eşit haklardan yararlanamadıklarını söyledi. Semiz, ?Başta iş güvencesi olmak üzere sigorta primlerimizin eksik yatırılması, ücretin yarı yarıya olması gibi pek çok hayati meselenin yanında sosyal haklardan da yararlanamıyoruz. Bunların başında indirimli ulaşım hakkı geliyor.? dedi.

Defalarca başvurmalarına rağmen indirimli öğretmen pasosunu alamadıklarını kaydeden Semiz, Nisan ayında bir ücretli öğretmen ile dershane öğretmeninin İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'ne karşı açtıkları paso davasında ücretli öğretmenin mahkemeyi kazandığını, dershane öğretmeninin davasının ise hala devam ettiğini söyledi. Açılan dava ve sonucuyla ilgili bilgiler veren Semiz, alınan kararın tüm öğretmenlere uygulanması için bugün İETT Genel Müdürlüğü'ne taleplerini içeren dilekçe vereceklerini ifade etti. Yetkililere seslenen Semiz, ?Eşit iş yapıyoruz ve eşit haklardan yararlanmak istiyoruz. Paso başvurularımızın derhal kabul edilip, tarafımıza düzenlenmiş indirimli seyahat kartlarını almak istiyoruz. Bakanlığın bu eşitsizliği gidermesini istiyoruz.? şeklinde konuştu.

"Paso hakkımız söke söke alırızx" , "Ücretli köle olmayacağız" şeklinde slogan atan grup, basın açıklamasının ardından dilekçelerini vermek üzere Tünel Meydanı'nda bulunan İETT Genel Müdürlüğü'ne gitti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber