PKK'nın kaçırdığı Astsubay'dan 241 gündür haber yok

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Mart 2012 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi Fis Ovası'nda geçen yıl 9 Temmuz'da PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan 34 yaşındaki Astsubay Başçavuş Abdullah Söpçeler'den, aradan geçen 241 günde hiçbir haber alınamadı. Astsubay Söpçeler'in Kırklareli'nin Babaeski İlçesi'nde yaşayan yakınlarının endişeli bekleşiyi ise sürüyor.

Diyarbakır'da 9 Temmuz 2011 tarihinde, kaza yapmış gibi davranarak yol kesen PKK'lı grup tarafından, içinde bulunduğu araçtan indirilen Lice 2'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli Astsubay Başçavuş Abdullah Söpçeler kaçırıldı. Evli ve 1 çocuk babası Astsubay Başçavuş Abdullah Söpçeler'den bu güne kadar hiçbir haber alınamadı. Söpçeler'in Kırklareli'nin Babaeski İlçesi'ndeki yakınlarının endişeli bekleşiyi sürüyor. Söpçeler'in sağlık durumu hakkında bilgi sahibi olmak istediklerini söyleyen yakınları, "Yetkililer bize arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Bizde umutla bekliyoruz" dedi.

Terör örgütü PKK yanlısı yayın yapan ROJ TV, 29 Temmuz 2011 günü, kaçırıldıktan 20 gün sonra Astsubay Başçavuş Abdullah Söpçeler'in görüntülerini yayınlamıştı. Görüntülerde Söpçeler, "Öncelikle olarak aileme seslenmek isityorum. Sağlık ve genel durumum iyi. Burada bize iyi davranıyorlar. Rehin alındığımız günden beri herhangi bir kötü muamelede bulunmadılar. Kendi faydalandıkları her türlü imkan ve olanaklardan bizi de faydalandırdılar. Kendinizi fazla yıpratmayın. Tek dileğim biran önce sizlere kavuşmak. İkinci olarak bütün sivil toplum kuruluşlarına, insani yardım derneklerine, insan hakları örgütlerine, aydın insanlara, 'Bu soruna ben de katkıda bulunurum' diyebilen ve çözümü gerçekleştirmek isteyen bütün insanlara seslenmek istiyorum; Bu akan kan ve gözyaşlarının durması, ölümlerin bitmesi adına bu ılımlı ve yumuşak ortamın devam ettirilip, barış ortamının sağlanması ve ailemize biran önce kavuşmamız adına ellerinden gelen gayreti ve çaba göstermelerini diliyoruz" diye konuşmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber