Erdoğan: Emeklimizi enflasyon canavarına teslim etmedik/ Video

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 06 Mart 2012 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan emeklilerin zam oranları ile ilgili açıklama.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, memurun, emeklinin maaşlarını enflasyonun çok üzerinde artırdıklarını belirtti.

EMEKLİ MAAŞLARININ ARTIŞ ORANLARI

Başbakan Tayyip Erdoğan, "Alım gücünü yükseltirken enflasyon üzerinde artışlar yapmak suretiyle çalışanlarımızı enflasyona karşı koruduk. Geçmiş dönemlerin kayıplarını bu şekilde telafi ettik. 2002 yılından bu yana emekli maaşlarındaki artış oranı dikkat çekicidir. SSK emekli maaşını 9 yılda yüzde 217 oranında artırdık, reel artış yüzde 39. Geri gidiş, eksilme yok artış var. SSK tarım emeklililerin maaşı yüzde 239, reel artış ise yüzde 49. Bağ- kur esnaf emeklisinin aylığı 9 yılda yüzde 344, reel artış yüzde 94. Hep artışlar konuşuluyor. Bağ- kur tarım emeklisini maaşı yüzde 648, reel artış yüzde 227"

"Memur emeklisi yüzde 159, reel artış yüzde 14. 9. Yıllık dönemde emekli vatandaşının enflasyon altında ezilmesine, enflasyon canavarına teslim olmasına izin vermedik"

AVRUPA MODELİNİN TAM TERSİ TÜRKİYE'DE!

Avrupa'nın bir çok ülkesinde emekli maaşları düşüyor, emekli yaşı yükseliyor. Türkiye'de biz emekliyi koruyor, refahı daha da yukarı çekiyoruz. İntibak yasası konusunda söz vermiştik.

Seçimlerin hemen ardından çalışmalar başladı. İstişareler yaptık. İlgili kanun tasarısını hazırlayarak TBMM'ye yolladık. Geçen hafta yasa kabul edildi. 2001 yılından önce emekli olan ve 6 gruba ayrılan sosyal sigorta kurumu emeklililerimiz arasındaki maaş adaletsizliğini gideriyor büyümeden pay veriyoruz.

EMEKLİLERE ZAM ORANI

Yeni eşitsizliklere yol açmamak için bu yeni kanunla 2000 yılından önce maaş bağlanmış 2 milyon 700 bin emeklimizin aylıkları yeniden hesaplanacak. 2008 yılına kadar geçen sürede gerçekleşen büyüme oranlarımızın emeklilerin maaşına yansıtılacak. Böylece 1 milyon 900 emeklinin aylığında 50 -339 TL artış olacak. Bağ- kur emeklisinin maaşlarında da artış ihtiyacı gördük ve 12 bin Bağ - kur emeklisinin intibak kapsamına aldık. Bağ - kur emeklilerimize ise 27 -118 TL arasında aynı şekilde artış sağlanacak.

10 yıllardır beklenen bir çözüm meselesini çözüme kavuşturduk.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber