Kılıçdaroğlu: Anne baba istiyorsa din eğitimi, çocuklara en mükemmel şekilde verilmeli/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2012 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anamuhalefet lideri Kılıçdaroğlu, zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran düzenleme konusunda hükü-mete "uzlaşalım" çağrısında bulundu. CHP lideri, eğitim konusunda hiçbir önyargısının olmadığını, annebabaların istemeleri halinde çocuklara din eğitiminin en güzel şekilde verilmesi gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gelecek nesillere yön verecek olan eğitim yasalarının anayasadan bile çok daha önemli olduğunu, bu yüzden TBMM'de görüşmeleri devam eden yasa teklifinin uzlaşma içinde yasalaşması gerektiğini söyledi. "CHP grubunda, tüm Türkiye'nin önünde elimi uzatıyorum; gelin barış ve uzlaşma içinde yeni bir yasa yapalım." çağrısında bulunan CHP lideri, partisinin eğitim konusunda hiçbir önyargısının olmadığını, çocuklara anne babaların istekleri çerçevesinde en güzel şekilde din eğitiminin de verilmesi gerektiğini vurguladı: "Eğer bu yasa teklifini 'çocuklar din eğitimi alsın diye yaptık' diyorsanız, niye saklıyorsunuz? Böyle bir niyetiniz varsa çıkıp söyleyin. Türkiye kapalı bir toplum olursa sağlıklı tartışamayız. Açık bir toplum olmak zorundadır. Anne babalar çocukları din eğitimi alsın istiyorsa, bu eğitim en mükemmel şekilde verilmeli. Bunu da tartışalım, niye korkuyoruz?"

Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında Meclis gündeminde bulunan yeni eğitim sistemiyle ilgili kanun teklifini değerlendirdi. Eğitim konusunun iki siyasal partinin kutuplaşma alanı olmaktan çıkarılması gerektiğini anlatan CHP lideri, meseleye 'ulusal sorun' olarak bakılmasını ve herkesin bu konudaki sorumluluğunu yerine getirmesini istedi. CHP lideri, 7 çocuklu bir ailenin 4. çocuğu olduğunu, ablasının okula gitmediğini, ailede üniversiteye devam edip bitiren tek kişinin kendisi olduğunu bildirdi. Babasının ilkokul mezunu olduğunu, annesinin ise okuma-yazma bilmediğini aktardı.

Bu öykünün kendisinin de dahil olduğu kuşağın genel öyküsü olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, yeni bir anayasa yapılması için toplumsal uzlaşının arandığını, bu yaklaşımın eğitim yasası için de sergilenmesi gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Eğitim yasası Anayasa'dan çok daha önemlidir. Eğitimle insanı şekillendirirseniz, insanın ufkunu açarsınız. Onun için eğitim yasaları Anayasa'dan önemlidir. Anayasa'da nasıl bir uzlaşma arayışına giriyorsak eğitimde de aynı arayışı yapmalıyız. Bir araya gelmeliyiz. Eğitim konusu iki siyasal partinin ortak mücadele alanı olmaktan çıkmalı. Karşılıklı kutuplaşma alanı olmaktan çıkarılmalı. Eğitim bizim milli davamız, milli sorunumuzdur. Hepimizin sorumlulukları var eğitim konusunda.'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, yasa teklifinde, okullarda dağıtılacak tablet bilgisayarların Kamu İhale Yasası'nın dışına çıkarıldığına da işaret ederek, "Niye insanlar ihaleden korkarlar? Otur adam gibi ihaleni yap. Kimse 'tabletleri verme' demiyor, ver. Verdiğin için de kutluyoruz." tepkisini gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber