Gelir İdaresi'nde muhalif Gelirler Kontrolörleri Başkanı'na görev verilmedi

Haber Giriş : 24 Mayıs 2005 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in, ilgili yasasını, atamalarda Cumhurbaşkanlığı denetimini devre dışı bıraktığı gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğü Gelir İdaresi Başkanlığı'nda (GİB) atamalar tamamlandı. Atamaların resmi tatil günü 19 Mayıs'ta yapılması dikkat çekerken, pek çok bürokrata yeni görev yerleri dün tebliğ edildi.
Gelirler kontrolörlerinin, daire başkanlığı altında yapılandırılmasına karşı muhalif tavır alan Başkan Tayyip Peten'e yeniden görev verilmedi. Peten'in yerine daire başkanı unvanıyla İlhan Uluğdağ getirildi. Gelirler Genel Müdürlüğü döneminde daire başkanı olan 20 bürokrattan yalnızca 9'u yeniden daire başkanı olarak atandı.

Tenzil-i rütbe sıkıntısı
Kanun gereği daire başkanlıklarının sayısı azaltılırken, eski daire başkanlarına da grup başkanı unvanı verilmesi öngörüldü. Ancak bu durumun özlük haklarında kayıp olmamakla birlikte unvan bakımından tenzil-i rütbe (unvan kaybı) anlamına geleceği ve bürokraside ciddi sıkıntılar yaratabileceği bildirildi.
GİB başkanlığına vekaleten atanan Osman Arıoğlu'nun yardımcılıklarına Ümit Aksoy, Bülent Taş ve Kürşat Özgüler getirildi. Arıoğlu'nun başkanlığa vekalet etmesi nedeniyle Özgüler'in de yeni görevine vekaleten atandığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber