ÇÜ yemekhanesinde Çanakkale askerinin menüsü dağıtılacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2012 16:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde, üniversitenin tüm yemekhanelerinde menü olarak o dönem askerlerin kumanyasında bulunan üzüm hoşafı, yağlı buğday çorbası ve ekmek çıkacağını söyledi.

Üniversite yemekhanesinde öğrencilerle birlikte tabldotla aldığı yemeği yiyen Akınoğlu, Çanakkale şehitlerini farklı bir şekilde anacaklarını belirtti.

ÇÜ Öğrenci Konseyi ile birlikte organizasyonu yapacaklarını kaydeden Rektör Akınoğlu, "Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konseyinin önerisiyle 19 Mart Pazartesi günü üniversitenin tüm birimlerinde bütün şehitlerimizin anısına Çanakkale'de savaşan askerlerin yediği yemekleri menü olarak ücretsiz vereceğiz. Üniversitemizin tüm okullarında ve merkez yemekhanede bunu yapacağız. Aynı menüyü öğrencilerimize dağıtacağız. Çanakkale'de kahramanca savaşan askerlerimizin ne yediğini hatırlamak böyle bir organizasyon yapacağız. O yemekteki menü de şu; üzüm hoşafı, yağlı buğday çorbası ve ekmek. Bunu da bütün öğrencilerimize ücretsiz vereceğiz. O günü Çanakkale günü yaparak, bu özel menüyle Çanakkale savaşında bu ülke için canını veren şehitlerimizin anısına böyle bir şey düşündük. Bunun için ben öğrenci konseyi başkanına teşekkür ediyorum bu yaklaşımları için. Öğrencilerimizin güçlü bir şekilde bu anma programına katılacağını düşünüyorum. Öğretim üyesi yemek hanesinde de aynı şey olacak." dedi.

Balcalı Kampüsünün yanı sıra Adana'nın 9 farklı ilçesinde meslek yüksek okulu bulunan ÇÜ'de 35 bin öğrenci eğitim görüyor ve yaklaşık 5 bin civarında akademisyen ile idari personel görev yapıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber