ASKİ: Başkent'te musluklardan akan su rahatlıkla içilebilir

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2012 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, her ay Başkent'in çeşitli semtlerinden belirlenen bin 40 sabit noktadan alınan su numunelerinin fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik analizlerini yapıyor. Geçen ay yapılan analizlerde Başkent'in içme suyu Dünya Sağlık Örgütü (WHO) standartlarına uygun çıktı.

ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, Başkent'in musluklarından akan suyun temiz, içilebilir ve pırıl pırıl olduğunu söyledi. ASKİ laboratuvarlarında geçen ay yapılan fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik su analizleri sonucunda, şehir şebeke suyunun dünya standartlarına uygun bulunduğunu ifade eden Genel Müdür Kaya, içme suyu analiz sonuçlarına göre abonelerin musluklarından akan suyun rahatlıkla içilebileceğini kaydetti. Başkent'in içme ve kullanma su ihtiyacını karşılayan ASKİ'nin, suyu temiz ve sağlıklı şekilde kullanıma sunmak için büyük bir titizlik içinde çalıştığını belirten Kaya, "Suyu kaynağından aldığımız noktadan başlayarak arıtılması, şehir şebekesine verilmesine kadar her aşamasında ayrı testlere tabi tutarak, suyun hijyen bir şekilde musluklardan akmasını sağlamaktayız." dedi.

ASKİ Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı'nca şubat ayı süresince Ankara'nın çeşitli bölgelerinden su numuneleri alındığını kaydeden Kaya, şu bilgileri verdi: "Başkent'in çeşitli semtlerinden belirlenen bin 40 sabit noktadan alınan su numunelerinin fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik analizlerini yapıyoruz. Geçen ay yapmış olduğumuz analizler sonucunda Başkent içme suyunun Dünya Sağlık Örgütü (WHO) standartlarına uygun olduğunu saptadık."

Açıklamaya göre 1-29 Şubat tarihleri arasında raporlaştırılan su analiz sonuçlarına göre Başkentlilerin, musluklarından akan su güven içinde tüketilebilir. Kaya, sabit noktalar ile İvedik ve Pursaklar Arıtma Tesisleri çıkışından alınan su numunelerinde yapılan kimyasal ve bakteriyolojik kontrollerin tamamında TSE'ye uygunluğun bir kez daha ortaya çıktığını ifade etti.

Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı'na bağlı Su Kalite Kontrol Şube laboratuvarlarında şehir şebeke su analizleri, Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Birliği Standartları (EEC) göz önüne alınarak yapıldığını vurgulayan Kaya, her ay sonuçları raporlaştırılan içme suyu analizlerinin, ay boyunca sürekli denetlendiğini, şubat ayı analiz sonuçlarına göre ise su kalitesinin TSE'ye uygun olduğunun bir kez daha belirlendiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber