Yeni bir bakanlığa gerek yok

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2005 19:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Ali Babacan'ın baş müzakerecilik görevini bakanlık görevi ile birlikte yürüteceğini ifade ederek, yeni bir bakanlık ihdas edilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, çeşitli açılış törenlerine katılmak ve yarın akşam oynanacak Şampiyonlar Ligi final maçını izlemek üzere bugün İstanbul'a gitti. İstanbul'a hareketinden önce Esenboğa Havaalanı'nda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Erdoğan, baş müzakereci olarak görevlendirilen Devlet Bakanı Ali Babacan'ın bakanlık görevinden ayrılıp ayrılmayacağının sorulması üzerine, Babacan'ın devlet bakanlığı görevine baş müzakerecilik görevini ilave ettiklerini ifade etti. Yeni bakanlık ihdas etmek gibi bir uygulamaya gidilmeyeceğini söyleyen Erdoğan, "Sayın Babacan şu anda bu yükü de almak suretiyle bu süreci devam ettirecek" dedi.

Müzakere sürecinin en önemli yanının ekonomik ağırlıklı konular olması nedeniyle bu noktada ciddi bir değişikliğe gerek olmadığına işaret eden Erdoğan, yeni bir bakanlık ihdasını şu anda gerekli görmediklerini açıkladı. Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün heyet başı, Ali Babacan'ın baş müzakereci olarak bu süreci götüreceğini kaydeden Erdoğan, onların altını süratle oluşturacaklarını, Gül ve Babacan'ın çalışmalarını bu yeni oluşumla birlikte yürüteceklerini ifade etti.

Erdoğan, erken seçimin gündeme gelip gelmeyeceği sorusu üzerine ise bunun, hiçbir şeyi olumsuz anlamda etkilemeyeceğini dile getirdi. Erdoğan, şunları söyledi:

"Bizim şu anda yol haritamız belli olmuştur. 3 Ekim'de müzakerelerimiz başlayacaktır. 3 Ekim'de başlayacak müzakerelerle ilgili olarak biz de adımlarımızı atıyoruz ve bütün uzmanlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Bu noktada en ufak bir endişeye mahal yoktur. Sizler de bu konularda bu tür endişeyi yaratıcı haberler üretmekten uzak durursanız işimiz daha kolay olur."

Erdoğan, açıklamalarının ardından ANA uçağı ile İstanbul'a hareket etti. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'nun eşlik ettiği Başbakan Erdoğan, Esenboğa Havaalanı'ndan Ankara Valisi Kemal Önal, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve diğer yetkililer tarafından uğurlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber