Bakan Şahin: Yolsuzluk, ülkelerin ekonomik kalkınması için ciddi tehlike

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2012 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, yolsuzlukların, ülkelerin kalkınması için ciddi bir tehlike olduğunu söyledi. Şahin, yolsuzluğun, sadece ekonomik değil sosyal yönden de ciddi maliyetleri olduğunu dile getirdi.

Bakan Şahin, ?Yerel Yönetimlerde Yolsuzlukla Mücadele ve Denetim Sorunları' sempozyumuna katıldı. Sempozyumda konuşan Şahin, yolsuzlukla mücadelenin önemine değindi. Yapılan sempozyumun temel amacının, yerel yönetimlerde yolsuzlukla mücadele konusunda ilgililerin bilgilerini artırmak olduğuna işaret eden Bakan Şahin, diğer amacının ise yerel yönetimlerde görülen yolsuzlukları azaltmak olduğunu belirtti.

Şahin, yolsuzlukların, iyi yönetim açısından bir tehdit olduğunu açıkladı. Yolsuzluğun, hem ekonomik hem de sosyal açıdan maliyetleri olduğunu vurgulayan Bakan Şahin, bunları şu şekilde açıkladı: ?Yolsuzluk, ülkelerin ekonomik kalkınması için de ciddi bir engeldir. Yolsuzluğun ülkelere ve topluma getirdiği ekonomik kayıplar dışında sosyal yönden de ciddi maliyetleri bulunmaktadır. Sosyal maliyet, ülke yönetiminin engellenmesi, toplumun ahlaki temellerinin bozulması gibi toplumun huzur ve refahını engelleyen unsurlardır.?

Yolsuzlukla mücadelenin, Türkiye'nin ve hükümetin suçla mücadele politikaları arasında yer aldığını vurgulayan Şahin, bu nedenle yolsuzlukla mücadeleye bütün kurumların katılması gerektiğini söyledi. Şahin, yolsuzlukla mücadele konusunda 2010 yılının Ocak ayında ?Yolsuzlukla Mücadele Stratejilesi' benimsendiğini kaydetti. Ayrıca, Bakan Şahin, bu stratejinin önleyici ve zorlayıcı önlemler alınarak kamu bilincini artırmaya yönelik faaliyetler yardımıyla etkin bir mücadeleyi hedeflediklerinin altını çizdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber