CHP'li Urla Belediye Başkanı Karaosmanoğlu'na hapis cezası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2012 16:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İzmir'in Urla Belediyesi'ne yönelik 2007 yılında düzenlenen operasyonun ardından yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırma, suç işlemek için örgüt kurma ve belediye şirketinin muhasebe bürosunda yangın çıkarma iddiasıyla 37 sanığın yargılandığı dava sonuçlandı. Mahkeme, CHP'li Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Özden, Ali Okur, Doğan Şendil ve işadamı Hasan Efe Tütüncüoğlu'nu, Çok Amaçlı İş Merkezi'nin ihalesine fesat karıştırma suçundan 4 yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırdı.

İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında tutuksuz yargılanan sanıklar Karaosmanoğlu, Özden, Tütüncüoğlu, Mustafa Kemal Kesikoğlu, Kemal Sağdıç ve Rengin Öz ile avukatları hazır bulundu. Son savunmasını yapan Başkan Karaosmanoğlu, Urla'nın küçük bir ilçe olduğunu, herkesin kimin ne olduğunu ve yaptığını bildiğini söyledi. Sanık Özden ise 1991-2010 yılları arasında Urla'da belediye başkan yardımcılığı yaptıktan sonra emekli olduğunu, çalışırken maaşı dışında hiçbir geliri bulunmadığını ifade etti. Sanıkların tamamı suçsuz olduklarını belirterek beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti, aranın ardından açıkladığı ve oybirliğiyle verilen kararda Selçuk Karaosmanoğlu, Hasan Hüseyin Özden, Ali Okur, Doğan Şendil ve Hasan Efe Tütüncüoğlu'nu, 4 yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırdı. Karaosmanoğlu hakkında zimmet, Özden hakkında zimmet ve rüşvet almak suçlarından açılan davaları görevi kötüye kullanma kapsamında değerlendiren mahkeme heyeti, bu iki sanık hakkında ayrıca 1 yıl 10 ay 15'er gün hapis cezası verdi. Sanıkların sabıkası bulunmadığından cezalar ertelendi. Sanıklar Mustafa Kemal Kesikoğlu, Kemal Sağdıç, Rengin Öz ve Seyhan Sel hakkında ise görevi kötüye kullanma suçundan 1 yıl 3'er ay hapis cezası verilerek ertelendi. Sanıklar Karaosmanoğlu, Özden, Okur ve Tütüncüoğlu örgüt kurmak, örgüte üye olmak ve Urla Meydan Projesi ihalesine fesat karıştırmak suçlarından ise delil yetersizliğinden beraat etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber