Kütahya'da tehlikeli gerginlik

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 13 Mart 2012 22:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kütahyalı gencin işçilerle tartışması "PKK bayrağı açıldı" söylentisi üzerine gerilime neden oldu; yüzlerce kişi işçilerin bulunduğu şantiyeyi bastı.

Kütahya'nın Emet İlçesi'nde doğu kökenli işçilerle ilçede oturan bir genç arasında omuz atma nedeniyle çıkan kavga bir anda ortalığı karıştırdı. Dövüldüğünü iddia eden genç ve arkadaşları ile ilçe halkından yüzlerce kişi işçilerin kaldığı şantiyeyi bastı. İşçilerin bölücü terör örgütünün sözde bayrağını açtığını iddia eden öfkeli kalabalık, şantiyedeki malzeme çadırını ateşe verdi. Öfkeli grup, olay yerine gelen

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi'nin içinde bulunduğu polis aracını taşladı. Jandarma ekiplerinin olaya müdahale etmesi ile grup olay yerinden uzaklaştırılırken, taşların isabet ettiği 3 jandarma hafif yaralandı.

"TERÖR ÖRGÜTÜ BAYRAĞI AÇILDI" İDDİASI

İddiaya göre, Emet'teki Anadolu Öğretmen Lisesi inşaatında çalışan 2 işçi, saat 17.30 sıralarında sokakta yürürken karşılarından gelen bir gençle omuz atma meselesi nedeniyle tartıştı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. İlçede ikamet eden genç, olayın ardından arkadaşlarını toplayıp işçilerin çadırlarının bulunduğu şantiyeye gitti. Yaklaşık 30 kadar inşaat işçisi ile gençler arasında yeniden gerginlik yaşandı. İşçilerin bölücü terör örgütününün sözde bayrağını açtıkları söylentileriyle birlikte olay daha da büyüdü. Olay yerine çok sayıda polis ve jandarma ekibi sevk edildi.

KAYMAKAM İŞÇİLERLE GÖRÜŞTÜ

Şantiye önünde toplanan yüzlerce vatandaş, çadırların bulunduğu şantiye alanına girmek istedi. Öfkeli kalabalık şantiyedeki malzeme çadırını ateşe verdi. Olayların büyümesi ile birlikte işçiler şantiyenin karşısında yer alan ve işçilerin lojmanı olduğu belirtilen İl Özel İdaresi'ne ait binaya sığındı. Kalabalık grup lojmanın önünde sloganlar atarak işçilerin dışarı çıkmasını istedi. Emet Kaymakamı Sefa Güler de işçilerin yanına giderek olayla ilgili bilgi aldı ve halkı sakinleştirmeye çalıştı.

VALİNİN İÇİNDE BULUNDUĞU ARACI TAŞLADILAR

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık ve Jandarma Alay Komutanı Albay Bektaş Arslan da olaylar üzerine Emet'e gitti. Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, kalabalık grubu sakinleştirmek için polis aracından konuşma yaptı. Vali Çiftçi'nin konuşmasını dinlemeyen kalabalık grup, Vali Çiftçi'nin içinde bulunduğu aracı taşladı. Çevre ilçeler ve Kütahya merkezden gelen jandarma ekiplerinin müdahalesiyle grup olay yerinden uzaklaştırıldı. Olaylar sırasında taşların isabet ettiği 3 jandarma hafif şekilde yaralandı.

Olay yerinden uzaklaştırılan gruptan bazıları, daha sonra Kaymakamlık binası önünde toplanıp terör örgütü aleyhine slogan attıktan sonra dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber