MHP'li Kalaycı'dan, polisin 'özlük hakları' için kanun teklifi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2012 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, polislerin özlük haklarının iyileştirilmesi amacıyla kanun teklifi hazırladı.

TBMM Başkanlığına sunulan, ''Devlet Memurları Kanunununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi''nin 1. maddesinde, emniyet hizmetleri sınıfında görev yapan üniversite veya yüksekokul mezunu polis, başkomiser ve emniyet amirlerinin, emekli müktesebinin birinci dereceye kadar yükselebilmesi ve birinci dereceden emekli olabilmelerinin sağlanması öngörülüyor.

Teklifle, emniyet hizmetleri sınıfında çalışanların ağır çalışma şartları ve emsallerine yapılan ödemeler dikkati alınarak, emniyet hizmetleri tazminatında kademeli olarak iyileştirmeler yapılması amaçlanıyor.

Teklifte, başka sınıflarda çalışan memurlarda olduğu gibi emniyet hizmetleri sınıfındaki çalışanlara da 8. dereceye kadar ek gösterge verilmesi ve emsali çalışanlara verilen ek göstergeler dikkate alınarak, bazı unvanların ek göstergelerinin yeniden düzenlenmesi öngörülüyor.

Kanun teklifinin gerekçesinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 15 Temmuz 2007 tarihinde bir televizyon programında, ''seçimlerden sonra ilk masaya yatırılacak konunun, polislerin özlük hakları olduğunu'' söylediği belirtildi. Aradan geçen 5 yıla rağmen, bu konuda hiçbir gelişme olmadığı ifade edilen gerekçede, şöyle denildi:

''Emniyet teşkilatında üniversite veya yüksekokul mezunu olanlar, görevdeyken birinci derecede çalışabilmekte, ancak birinci dereceden emekli olamamaktadır. Halbuki yüksekokul ve üniversite mezunu diğer memurların birinci dereceye kadar yükselerek bu dereceden emekli olabilmektedir. Dolayısıyla polislerin aleyhine açıkça bir eşitsizlik söz konusudur.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber