Mezitli Belediyesi'nin başkanı tutuklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2012 15:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Mersin'in Mezitli ilçesinde düzenlenen yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan CHP'li eski Belediye Başkanı Hakan Demirsoy'un da aralarında bulunduğu 3 kişi tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Mezitli Belediyesi'nde 2004?2009 yılları arasında yapılan ihale ve bazı alım satım işlemlerini mercek altına aldı. Yaklaşık 1.5 yıl süren teknik takip ve çalışmalar sonunda gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda dönemin CHP'li Belediye Başkanı Hakan Demirsoy ile Toroslar Belediye Başkan yardımcısı olan eşi A.D., Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı T.K, ile o dönemde Demirsoy'un danışmanlığını yapan T.K. ile eski Fen İşleri Müdürü R.G'nin de aralarında bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı.

Toplam 60 olayda 50 milyon liralık yolsuzluk yaptığı iddia edilen şahıslardan Belediye Başkanı Hakan Demirsoy ile Demirsoy'un danışmanlığını yapan T.K. ile eski Fen İşleri Müdürü R.G. tutuklanırken, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber