Güzellik uzmanlığı ve kuaförlük kurslarına talep patladı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 19 Mart 2012 08:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

LÖLE

Birbiri ardına inşa edilen rezidanslar ve özel hastaneler, 'sertifikalı' manikür-pedikür yapabilen, güzellik uzmanları ve kuaförlere olan talebi patlattı. Sadece özel kuruluşlar değil, üniversiteler de istihdam potansiyeli olan bu alanda birbiri ardına sertifika programı açıyor. Kursu bitirenin 1000-2 bin 500 TL maaşla işi hazır. Lise ve iş bulamayan üniversite mezun gençlerin yanı sıra, eşinden boşanan kendi ayakları üzerinde durmak isteyen ev kadınları bu kurslara ilgi gösteriyor. İstanbul Aydın Üniversitesi'nin 40 saatlik makyaj, 32 saatlik manikür-pedikür kursuna talep yağıyor. MC Akademi ise yılda bin 500 kişiyi meslek sahibi yapıyor. İŞKUR garantisiyle 250 kişiyi ücretsiz eğitiyor. Kariyer Eğitim Kurumları da her kurs dönemi 550 kişiyi eğitip, işe yerleştiriyor.

MC Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, yılda 1500 sertifikalı mezun verdiklerini belirterek, 'Akademimizde güzellik sektörüne yönelik eğitimli, vasıflı, nitelikli sanatkarlar yetiştirip istihdama katkıda bulunuyoruz' dedi.

MAKYAJ EĞİTİMİ 200 LİRA

AydIn Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Eğitim Koordinatörü Uğur Diler ise 'Ev Kadınları Akademisi' kapsamında makyaj, manikür-pedikür, cilt bakımı ve kuaförlük eğitimi verdiklerini söyledi. Diler, 'Yeni programlar nisanda başlayacak. Makyaj eğitimi 40 saat bedeli 200 TL' diye konuştu.

Yolcu gemilerine 3 bin dolar maaşla eleman

MC Akademi kursiyerlerine İngiliz Steiner firmasıyla yaptığı işbirliğiyle ayda en az 2-3 bin dolar arası maaşla lüks yolcu gemilerinde iş imkanı da sağlıyor. Mustafa Koç, 'Her öğrencimize sertifikalarını aldıktan sonra istihdam da sağlıyoruz. Bir yılda 500 mezunumuza masörlük, kuaförlük /berberlik, estetisyenlik, protez tırnak, makyaj ve manikür/pedikür alanında lüks yolcu gemilerinde istihdam sağlayacağız' diye konuştu.

Kursu başarıyla bitirenin işe yerleştirmesini yapıyor

Karİyer Eğitim Kurumları Genel koordinatörü Serkan Selamet, 23 yıldır moda ve kozmetik alanlarında eğitim verdiklerini belirterek, 'Özellikle son yıllarda birbiri ardına açılan A grubu hastanelerde ve residencelar'da çalışmak üzere, güzellik uzmanları ve kuaförlere yönelik talep patladı' dedi. Selamet, şöyle devam etti: 'Kurslarımız iş garantili güzellik uzmanlığı eğitimi 6 ay sürüyor, kursu başarıyla tamamlayan kursiyerimizi işe yerleştiriyoruz. Gençlerden, kendine yeni bir hayat kurmak isteyenlere kadar ciddi bir talep var. '

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber