YYÜ harçların ödenmesi için yardım kampanyası başlattı

Haber Giriş : 19 Mart 2012 23:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, öğrencilerin 3 milyon lirayı bulan harçlarının ödenmesi için yardım kampanyası başlattıklarını bildirdi.

Rektörlük toplantı salonunda basın toplantısı düzenleyen Prof. Dr. Battal, öğrencilerin harçlarının karşılanması için iki çalışma başlattıklarını söyledi.

Battal, ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu'yla (YÖK) irtibata geçerek öğrencilerin harçların devlet tarafından karşılanmasını istediklerini belirtti.

Bu durumun mevzuata aykırı gelmesi ihtimalini göz önünde bulundurduklarını ifade eden Battal, şöyle konuştu:

''Bunun için üniversite öğrencilerimizin 3 milyon lirayı bulan yükseköğrenim harcı için yardım kampanyası başlattık. Valilikten izin alarak iki banka şubesinde hesap açtık. Yardım kampanyasını etkin hale getirmek için bin lirayla destek oluyorum. Fazla para toplanması halinde onu da öğrencilere burs olarak vereceğiz. Kampanyaya katılmak isteyenler Türkiye İş Bankası Van Şubesi'ndeki 8900-1570821 ve Türkiye Ziraat Bankası Van Şubesi'ndeki 3602-3818-5044 numaralı hesaplara yardımda bulunabilir. Hesapta yaklaşık 50 bin lira birikti.''

Rektör Battal, öğrencilerin barınma sorunuyla da ilgilendiklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Depremden önce öğrencilerimizin önemli bir kısmı şehir merkezinde kiraladıkları evlerde ve odalarda kalıyordu. Depremden sonra Vanlı hemşehrilerimizin bir kısmı öğrencilerimizin evlerden çıkmaları yönünde iradelerini beyan etmişler, bir kısmının da kirayı yükseltme yoluna gittiklerine dair öğrencilerimizin bana şikayetleri oldu. Vatandaşlarımızdan bu hususta anlayış bekliyoruz. Vatandaşlarımız depremden sonra ekonomik olarak etkilemiş olabilirler ama öğrencilerimiz de barınma sorunu yaşıyor. Vatandaşlarımız öğrencilerimizi mağdur etmesin.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber