Giresun Belediyesinde kadrolaşma iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2005 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL SEN) Giresun Şube Başkanı Ferda Öztürk, Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel'in, belediyede siyasi kadrolaşma içerisinde olduğunu iddia etti.

Öztürk, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, Belediye Başkanı Yüksel'in göreve geldikten sonra belediyede görevli müdürlerle uyumlu çalışacağını belirttiğini ifade ederek, başkanın bazı daire müdürlerini sürgüne göndermesi ve tayin etmesi ile sözünde duramadığını savundu. Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel'in, belediyede siyasi kadrolaşma içerisinde olduğunu iddia eden Öztürk, "Belediyede birçok daire müdürleri ile Özelleştirme ve çeşitli bahaneler adı altında 124 personelin görev yerleri değiştirilerek, buralara kendilerine yakın görüşlerdeki isimler yerleştirildi. Belediyede birçok iş yasal olmamasına rağmen taşeron firmalarının işçilerine yaptırılarak, belediye çalışanları pasifize edildi. Bir çok personelin görev yerleri keyfi uygulamalarla değiştirildi. Sayın Başkan Yüksel, tüm bunlardan da götürüldü gibi siyasi kadrolaşma içerisindedir" iddialarında bulundu.

Belediye başkanı Yüksel'in TÜM BEL SEN'e de yönelik haksız uygulamalarının da bulunduğunu öne süren Öztürk, şöyle konuştu:
"Başkan Yüksel, Tüm Bel-Sen'e üye bulunan belediye çalışanlarını istifa etmeye zorlamaktadır. 'Benimle çalışacak TÜM BEL-SEN'den istifa edecek' diyerek 30 civarında üyemizi sendikamızdan istifa ettirerek, kendisine yakın bir sendikaya üye olmaya yönlendirmiştir. Sendikamızın belediyede bulunan odası başkan tarafından, belediyede izbe bir yere taşınmıştır. Başkan tarafından sendikamıza yönelik haksız uygulamalar yürütülmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber