YÖK Başkanı: Yeni ÖYP yönetmeliği Nisan ayında tamamlanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2012 11:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) ile ilgili yeni usul ve esasları içeren yönetmeliğin, Nisan ayında tamamlanmış olacağını söyledi.

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, Bilgi Paylaşım Formu üyeleriyle ilk kez yüz yüze geldi. Formda en çarpıcı önerilerde bulunan 20 öğretim üyesi, akademisyen ve öğrenci YÖK binasında ağırlandı.

Toplantı öncesinde konuşan YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, YÖK Bilgi Paylaşım Formu'nun 1 Şubat'ta devreye girdiğini hatırlatarak, "Bu sayede aramızda bir köprü oluştu. Bizler de kendi alanlarımızda doğrudan bu konularla muhatap olan kişilerle diyalog haline girdik. Yaklaşık 5 bin kişiye yaklaşan bir aile gibiyiz. Forumda 7 kategoride tartışmalarımız devam ediyor. Bu ailenin daha da büyümesini bekliyorum." dedi.

İlk tartışmaya açılan ÖYP konusunda, forma gelen görüşlerin incelendiğini, üniversitelere yazılar gönderildiğini ve çalıştaylar düzenleneceğini aktaran Çetinsaya, bugün de ilgililer ile biraraya geldiklerini aktardı. Çetinsaya, yeni usul ve esasların yer alacağı ÖYP yönetmeliğinin Nisan ayında tamamlanmış olacağını belirtti. Formdaki diğer konu başlıkları ile ilgili de benzer toplantıların düzenleneceğini söyledi.

Toplantıya katılanlardan Araştırma Görevlisi Filiz Gündüz ise, "Bugün bir ilke imza atılıyor." dedi. Daha once de ÖYP ile ilgili sorunları duyurmaya çalıştıklarını ancak başarılı olmadıklarını aktaran Gündüz, bilgi paylaşım formu ve düzenlenen toplantıların önemine dikkat çekti. Gündüz, toplantıda ÖYP'ye ilişkin görüş-önerilerini paylaşacaklarını aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber