Halk otobüsü şoförünü darp eden uzman çavuşa 12 ay hapis cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2012 16:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Erzincan'da, otobüsteki güvenlik kamerasına da yansıyan olayda halk otobüsü şoförünü darp ettiği iddiasıyla yargılanan uzman çavuş, 12 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Mengüceli ve Yavuz Selim mahalleleri arasında ulaşım hizmetini sağlayan özel halk otobüsünün şoförü Savaş Şahin'in güvenlik kamerasına da yansıyan olayda darbedilmesiyle ilgili tutuksuz yargılanan Uzman Çavuş O.G, Erzincan 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada hakim karşısına çıktı.

Sanık O.G, savunmasında, Savaş Şahin'in kendisine küfür ettiğini, otobüs kamerasındaki kayıtların montajlı olduğunu ve elini silahına her attığında silahını düzeltmek istediğini öne sürdü. O.G, olayın basında geniş yer alması sebebiyle şehir içi otobüsleri kullanamadığını, otobüslerin kendisini almadığını iddia etti.

İfadesinin ardından O.G, hakaretten 3 ay, tehditten 6 ay ve basit yaralama suçlarından 3 ay olmak üzere toplam 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. O.G'nin önceden sabıkasının olmaması sebebiyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Bu arada duruşma çıkışında adliye içinde ve çıkışında kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğradığı belirtilen O.G'nin, adliyenin polis noktasındaki ekiplere sığındığı öğrenildi. O.G'nin şikayetçi olmak üzere polis tarafından karakola götürüldüğü kaydedildi.

Erzincan'da yaklaşık 5 ay önce, Açıköğretim Fakültesi kimliğini göstererek öğrenci ücreti ödemek isteyen bir kişiyi uyaran halk otobüsü şoförü Savaş Şahin, son durakta yolcuların otobüsten inmesinin ardından tartıştığı bu kişi tarafından darbedilmiş, olayla ilgili uzman çavuş olduğu bildirilen O.G. gözaltına alınmıştı.

Otobüsün güvenlik kamerası görüntülerine de yansıyan kavgada, kamera kayıtlarına göre, Şahin'i yumruklayan kişi, belindeki silahı da sürücüye göstermeye çalışıyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber