Koridorda doğum iddiasına soruşturma

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2012 14:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Mardin'in Nusaybin ilçesinde hastane koridorunda ayakta doğum yaptığı iddia edilen kadının bebeği hayatını kaybetti. Babanın şikayetçi olması üzerine Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

İddiaya göre, 7'inci gebeliği için Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Ortaköy'den Nusaybin Devlet Hastanesi'ne gelen Meşhure Şeşen, kadın doğum doktoruna gitmek istedi. Hastane fişini aldıktan sonra muayene odası önünde beklemeye başlayan Şeşen'in durumu ağırlaştı. Hemen eşi tarafından 2. katta bulunan doğumhaneye çıkarılan Şeşen, doğumhane koridorunda ayakta doğum yaptı. Çevredeki doktor ve ebeler tarafından kadın doğumhaneye kaldırılırken, bebek de kuvöze alındı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen bebek

kurtarılamadı. Bunun üzerine baba Yusuf Şeşen, Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Sabah saat 07.45'ten 08.45'e kadar kadın doğum doktoru muayenehanesi önünde beklediklerini ve eşine hiçbir müdahalenin yapılmadığını ileri süren Yusuf Şeşen, "Kimse bizimle ilgilenmedi. Eşim ağırlaşınca bir temizlik görevlisiyle birlikte eşimi merdiven kullanarak doğum servisine çıkarmak istedik. Doğum servisi koridorunda eşim ayakta doğum yaptı. Çocuk yuvarlandı ve kafası mermere çarptı. Benim bağırışlarımdan sonra doktor, hemşire ve ebeler geldi. Eşimi kadın doğum servisine, çocuğu da kuvöze koydular.

Sonra çocuğun vefat ettiğini öğrendik. Sevinç günümüz acıya dönüştü. Hastane ve sorumlular hakkında şikayetçi olduk. Yaşadıklarımızın tamamının güvenlik kameralarında mevcut olması lazım" dedi.

Şikayet üzerine Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı duruma el koydu. Hastanedeki güvenlik kameralarına el koyan cumhuriyet savcılığı, bebeğin ölüm sebebi için otopsi yaptı. Detaylı otopsi için Mardin'e gönderilen ceset, buradan da Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Hastane yönetimi ise olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber